Очаква ни изключително гореща седмица, с температури до над 40 градуса

Температурите ще бъдат най-високи в средата й, ще бъде и почти сухо, с нарастваща опасност от пожари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ваксина срещу жега има,студено узо и диня,краката в морето и съм ти е.ал и жегите,ич не ми дреме..

А най-добре си стой нас село и не се мяркай повече в града!

Ако някой твой близък умре дали ще ти пука

Те нашите синоптици за нищо не стават. Така че се надявам пак да са сбъркали

Метеорологията е наука от повече от 100 години. Нашите познават точно толкова колкото и в други страни. Като дойдат горещините си заври един термометър някъде и се скрий.

Има шанс и да са сбъркали. На сайта на НИМХ-БАН метео.бг - го дават за София до 37-38 (което пак е много! но поне не е 40 и нагоре!), като пика няма да е средата на седмицата, както пише тук, а събота и неделя. Но аз тайничко се надявам, че това е някакъв фронт от Африка (на такова прилича) и че има шанс и леко да ни се размине така.... Друга надежда е, че понякога когато почне много да качва температурата, заради рязкото изпарение на вода - от водоеми, природа - се образува дъжд и обикновено идва в най-подходящия момент, като така парира да стане ултра положението. Но най-много се надявам Бог да се смили над нас, че какво ли не преминахме... малко милост да има.

бойко го няма от 3 месеца и вече всичко се скапва ...

Ами Африка идва и насам.Маймунки си имаме бол,само трябва повече палми да засадим за тях

Като гледам каква сауна ни чака следващата седмица, изпадам в лек ужас. Да се надяваме, че вкъщи на климатик и правейки нищо имам шанс да оживея, но някои мои възрастни близки, на които от години се опитваме да им сложим климатик ("Ама то тук не е чак толкова топло маминото, аз си правя течение"), тях какво ще ги правим? Отделно наборките и наборите, които са на работа, за тях се притеснявам още повече. То малко са ми другите гайлета, та жегите да ги мислим!

Пак ли сороски статии за глобално затопляне? От кога на лятото започнаха да му казват глобално затопляне?

При такива температури работодателите са длъжни да предприемат разни промени по закон за работния ден. Инспекцията по труда ще мине ли на проверки или само ще приберат пликчетата, както се случва, когато на национални празници чуждите фирми свързани с производството принуждават служителите си да работят.

cheeseus

Формулировката "температури до над 40 градуса" е... каква дума да използвам, че да не обидя този, който я е съчинил? Температурите, видите ли, няма да надвишават "над 40 градуса". Добре, успояващо е това.

дирници сър

ще достигнат до 41 - 42, може и 43, ама няма да са 50 градуса да ва таковам във винаги неразбралите интелектуалци. Което между другото а горещо за лято, в което дълго време горещините бяха с 10 градуса по-малко

Некитов в любимото си амплоа - дп 42- 44 - 48 градуса са температурите целогодишно според него. Може и повече през някои дни.

за 45 отидете на широко асфалтово поле по средата по обяд, за 48 вече ще ви се наложи да си наврете главата във фурната и да включите термостата на подгряване. Или да емигрирате в пустинята