Писмо на учени и общественици до НИМХ и БАН: Заявете позицията си по повод климатичните промени

Писмото е по повод зачестилите медийни изказвания на представители на научната общност, които поставят под въпрос климатичните промени или степента на човешката роля

Обратно в новината

Коментари - Писмо на учени и общественици до НИМХ и БАН: Заявете позицията си по повод климатичните промени | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко ново е добре забравено старо. Направо ги изключете от БАН, отнемете им научните звания, а по-отворените може и в Белене. Не може да има отклонение от кривата линия на Урсула Лайнен.

НПОтата са в паника, че някой е казал истината, а не догмите спускани отгоре. Ако няма проблем, няма причина да съществуват и да цокат грантове.

Аз пък гледах наскоро видео на нобелов лауреат, който им разпердушини на пух и прах измамата за глобалното затопляне. Приноса на човека за СО2 е 0,0004 % от целият С02. Нищо не зависи от нас. Земята има периоди на затопляне и на охлаждане. Човешкият принос за затопляне не е от производството на СО2, а хемтрейлс. Пръскат навсякъде по света, от което се получава нещо като облак и земята не може да се охлади вечерта.

Ще ви отговорят с две думи - пълни глупости.

Зелената сделка е тоталитарна глобалистка идеология насочена към установяване на "Нов световен ред". Въпросният "ред" е безконтролна тоталитарна власт на шепа наднационални корпорации над всичко живо на Земята. Разбира се нулиране на икономика, на собственост, на всякаква свобода. Намаляване на хората физически като брой за да не им се пречкат на корпорациите. Глобалистките НПО и техните функционери заплашват учените заради мълчанието им по темата или отделни честни научни анализи. Все едно сме се завърнали в 1951-ва.

Общественици?!? ахахахаха, стига бе! "Научния консенсус" може да си го заврете знаете къде! Баи наглите типажи!

Със сигурност човека вреди най-много на климата. В момента. Но наред с това не трябва да забравяме възможностите на вулкани , слънце и космоса. Убива ли са живота на Земята и пак ще убиват. Така, че темата не е правилно поставена. Иначе политиците в България ги БОЛИ К... РА за климат, природа и др. Само едни пари и избиване на комплекси.

Гледайте какво казват за темепратурите истинските учени: https://www.youtube.com/watch?v=LmmmgiPha_Y&t=22s дирници, не трийте коментара!!!! НЕ наруава никакви правила!

Това за научния консенсус по отношение на климатичните промени е лъжа. Най голям принос за тая манипулация има австралиеца Джон Кук, който няма понятие от метеорология и физика а е специалист по когнитивни науки. Това е както разни завършили педагогика дето се правиха на Ковид експерти и математици.

да е "правилното" мнение на зелената мафия. Човекът е виновен за климатичните промени. CO2то, дето е жизненоважно и се поддържа от природата - пример пландемията когато бизнеси и производства и трафик затвориха и оп CO2 си остана едно и също, е големият враг.

Щом д-р Александър Симидчиев, тоз със ковида и ваксините е тук, НЕ ВИ ВЯРВАМ. МАРШ БЕ.

Писмото е от тунеядци които се прехранват с лаене за климатични промени...

Все някакви директори на фондации се подписали...

Само името на Борислав Сандов е достатъчно за да ви светне червената лампичка ,че става дума за сбирщината екотерористи и рекетьори

Да. И тази статия трябва да виси на най-видно място поне месец. Та да видят всички, как "зелените" далавераджии тарикати, искат да нагъзят учените да лъжат в тяхна полза.

Учени в списъка не видях. Само разни НПО-активисти. Използват моментът със жегите за да ударят по всички които не вярват в измамата на века. Измамата за човешкото участие в климатичните промени.

Пълни глупости на грантови жълтопаветници! Искат да ни яхат безплатно и даже да им плащаме! Цялата човешка дейност на земята се равнява на един малък вулкан в Исландия, а такива действащи вулкани са десетки по земята!! Това е абсолютно доказано!! Човешката дейност няма почти никаква роля за климата, освен микроефекти над големи градове- прах и шум и затопляне от бетона.

Милионери се оплакват! Не ги ли е срам тези типове?

От два месеца няма Кемтрейлс или за балъците конденз. От 1 септември започва пръскането на Кемтрейлс или химически следи. След 15 септември ще има много заразени с болести. Когато няма Кемтрейлс е топло защото няма плътна облачност,както през есента и зимата. Тогава дните без плътна облачност са по-малко от 10 .

Полза от спиране на тецовете в България няма защото Индия,Китай, Турция няма ги спрат.

поредните слагачи на силните на деня - т.нар. климатични промени са факт но не са вследствие зловредна човешка дейност.. а тези не са никакви учени а палета на къса каишка

трай бе маймун...ще ти дам едни кемтрейлс...айде марш при плоскоземните

Борбата с климата е поредната измама на западните монополи с цел налагане данък въздух (въглеродни емисии) и облагодетелстване с готови пари от държавните бюджети - чиста печалба, няма производство , пласмент, разходи за заплати. В последно време лъжата и измамата се загнезди устойчиво в световното пространство, разчитайки на медийния слугинаж. Само преди хиляда години на Земята е имало хиляди действащи вулкани и не е имало никакъв проблем. Човешката дейност е само една капка в световния океан. От друга страна едно дърво поема тонове СО2 годишно. Ако западните "благодетели" искаха да спасят климата, защо досега не предприеха нито една кампания за залесяване на различни дървесни видове, а предлагат само свръх комерсиални проекти без да се интересуват от ефекта, важно е парата да тече и разпределя. Друг очеваден пример е защо и дума не се споменава и не се стимулират газовите уредби, където СО2 в отпадните газове е пренебрежимо малко? Отговора е ясен, защото там няма пачки. Отдавна учени по цял свят разобличават зелените инициативи, но медиите за тях са със затворени очи и запушени уши. Очеваден факт е че едрия капитал си върти едрите далавери и нагло и надменно подминава каквито и да е доводи противоречащи на далвераджийския им устрем.

Опитват се да ни налагат силово идеология, подобна на джендееризма! След това им ставаме клиенти за тия глупости и започват да ни плашат с платени доклади, да изискват и подчиняват държавните органи и да оскъпяват всичко полезно за човека! Това е климатизъм- тоталитарна идеология с античовешки смисъл и цел обогатяване на група хитреци, както беше при комунизма!

Пишман специалисти!

В БАН все още доминиращо присъствие имаме учените, а не шаманите с грантове. Шаманите от НПО -та в Бг не следва да отправят с категоричен тон въпроси към учени от БАН по шампански теми. Тоя там последния подписал тази глупост, докторанта по консервиране , го вижте къде е докторант в БАН и го изгонете овреме. Шаманите прикриващи се като учени са най-опасните вид шамани и не ни трябват.

Учените и те хляб ядат. От край време, който финансира дадено проучване, той определя и съдържанието на доклада. Комерсиалното убива доблест и морал и все по-малко учени и организации държат на честта си.

НИМХ никога не са отричали гобалното затопляне. Изказванията в последните седмици са по повод на това, че ТАКИВА темпертури каквито имаме сега, сме имали и преди. И през 80-те, и пред 90-те и след 2000-та година. Още повече, че последните 2 седмици на "ужасни" горещини не поставиха нови температурни рекорди за България ( или може би само 1-2 такива ). Демек - имало е и по-големи горещини. Освен това глобалното затопляне не се изчислява с 2те горещи седмици през юли, а се гледа на годишно ниво. НИМХ много ясно си казват, че зимите са по-топли от преди. Никога не са го отричали.

Това е така. Има климат и има метеорологично време. Климата е дългосрочна тенденция, метеорологичното време са отчитания и прогнози за къси периоди. И въпроса с климатичните промени е комплексен. Там влият много фактори, някои от които са свързани с отчитане на данни от хиляди или милиони години. И това е трудно , защото преки наблюдения и данни има от около 200 години. И така, строят се различни модели. Едни ги тълкуват така, други иначе, което е нормално за науката. Никога няма единно научно мнение по който и да е въпрос. Но шаманизмът изисква окончателна и политкоректна оценка. Затова е шаманизъм, а не наука.

Вреди с изсичането на горите.

Писмото както всичко останало е диктувано е в едно посолство до Южния парк? Що ли ви не ева майката продажна "учени и общественици"?

Натоварвате се на един автобус и отпрашвате ЗАВИНАГИ някъде извън България. Или си взимате еднопосочни билети и емигрирате. Това е моето становище за вашите глупотевини. ПС. Теорията на "глобалното затопляне" е на фалшив фундамент + липсват данни за да може да се даде категорично становище. На ред от сто години при положение , че Земята е с подобен климат от поне 1 милиард години е някаква щуротия. Има много хубава лекция от нобеловия лауреат по физика Ivar Giaever, в ютуб , в която нарича теорията за глобалното затопляне "нова религия" .

Баща ми професор по климатология. Претендирам, че разбирам малко повече от климатология от "прогресивните" илитерати със Западна закваска и пяна на устата.

Цвилене на псевдоучени и активисти на НПО-та изразява тяхното недоволство от недостатъчната политкоректност на БАН. Това е истинското заглавие на тази "новина".

Ето Ви я и лекцията - за който разбира английски: Global warming revisited https://youtu.be/eU0B-H6AoF4

За България метео МРЕЖА покриваща територията на княжество България има от един век. ТОЧКА! Това,че някъде имало някаква станция дето мерила нещо си преди това НЕ Е ПРЕДСТАВИТЕЛНО !! А самите уреди за измерване на разработени преди около два -три века.Нямаме данни. Това е положението!! На който не му харесва - може да ходи да се напише от мъка, за щуротиите в които вярва са не могат да бъдат подкрепени от науката !!

Кратка анкета : Кога е бил последният ледников период в Европа. Според Енциклопедия Британка последният "мини" ледников период в Европа е бил между 14 век и средата на 19 век от НОВАТА ера. По някаква случайност малко след това започват да се правят метеорологични наблюдения на континента. Т.е. ДОРИ използването на научни данни е измамно, защото измерването започва от климатичен МИНИМУМ. https://www.britannica.com/science/Little-Ice-Age Какво е климатичен минимум през късната античност? През шести и седми векове от НОВАТА ера в резултат на три големи изригвания на вулкани настъпва глобално застудяване. Съпроводено е със спад на земеделското производство, широко разпространено недохранване и компрометиране на имунната система на хората от Северното полукълбо. Чумна епидемия по времето на император Юстиниан в края на 6-ти век избива половината на селение на Римската империя - между 25 и 50 милиона души. https://en.m.wikipedia.org/wiki/LateAntiqueLittleIceAge

Каква е била средната температура по времето на Римската империя в Европа? По време на разцвета на Римската империя в Европа се наблюдава т. нар. "Римски клиничен оптимум" , между 250 година преди Христа и 400 година от н.е. , при който температурите са с 1 градус ПО-ВИСОКИ от днешните. https://en.m.wikipedia.org/wiki/RomanWarmPeriod Изследвания в последните три години обаче показват , че средните температури през периода са били по-вероятно с над 2 градуса по Целзий по-високи. https://www.google.com/amp/s/www.scienceunderattack.com/blog/2020/12/28/new-evidence-that-the-ancient-climate-was-warmer-than-todays-68%3fformat=amp Това е много важно, защото е позволило на Рим да изгради първата съвременна държава. Освен това показва, че затопляне с 2 градуса НЯМА ДА ПРОМЕНИ съществено времето в Европа, тъй като ВЕЧЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО !!

Виждам само един физик !!! Всички други са от някакви фондации = Олигофрени ! Призовавам НИМХ да не се съобразява с такива Олигофрени !

Ако искате да видите списък на олигофрени -ето го. Ако искате да видите списък на хитреци, които пунтират дейност -ето го Списък на празноглавци , на спросоиди, на лапачи- ето ви го. Тези са свикнали да бивеят без да работят, да използват ситуации, за да богатеят . Погледнртр ги - колко от тях работят в някакъв реален сектор?. Фондации, организации може дори да се кажеОПП- та,. Кои са те , за да искат нещо от БАН, макар че и там има такива? Нали получават милиони, ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВЯТ ПРОУЧВАНИЯТА, ИЗСЛЕДВАНИЯТА И АКЛЮЧЕНИЯТА САМИ

Много се заблуждаващ. В БАН решаващо значение все повече имат шаманите с грантове проекти и цялатс им фондова мрежа. Другите са на фоизживяване и никой не гледа на тях с добро, з/о не носят пари на ръководството. Проектите са религията на БАН.

Аха, не променя .. иди виж изгорелите ливади, гори, поляни безводните канали и чешми, празните язоеири

Страх ви е че хлебеца ви ще свърши като няма климатични промени? И други са се съмнявали в очевидните неща. Например че земята е плоска.

Слушах и по радиото в Италия натискат радиостанциите за да обадят обществеността че наистина има климатични промени и докато слушаш радио най малко 20 пъти за един час повтарят същата фраза. Не знам до къде ще стигне всичко това но върви по сценария на ковид кризата ,само лъжи и пропаганда в услуга на корпоративни интереси и банкери.Ужас който няма да има край.

Достатъчно е,ч е Боян Киров и онази Георгиева и двамата мошенници, защитават тезата за това, че няма глобално затопляне, понеже познавам какви мошенници са, това е достатъчно да подкрепя хората в това искане. Но имам и лоша новина, след липсата на лустрация, няма учени в държавата, тези от ранга на политици като Боян Киров и други петолъчковци ги обезвредиха.

Липсата на лустрация доведе до там да ни казват, че няма глобално затопляне. Разбира с, е има. Тези старчета от БАН са толкова тъпи, прости и нагли, че Господ да ги накаже!

Няма научен консенсус, писмото започва с лъжа. Умно-слабата шведска аутистка не се брои. Истинското затопляне започва преди 12 000 години, когато пустинята Сахара се превръща в пустиня - а дотогава е била градина! Повишаването на морското ниво тогава е с 80 метра! Великобритания е била част от Европейския континент.