Правителствена стратегия ще намали с една трета консумацията на месо в Англия

Стратегията е с цел намаляване на емисиите, но изключва данък върху месото, тъй като е "политически невъзможно"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закачих в англиийската част на UK 3 месеца преди Брекзит и ковида , та до вчера. За тоя период който е под 2 години нещата поскъпнаха там с 14-15 %, а заплатите същите. Увеличиха децките. С паунд и 50. Децката градина е 1000 паунда на месец, а от 3 г. нагоре те задължават детето ти да ходи на градина. Ако немаш пари ти дават заем, който требва да го връщаш.

Онзи ден един бизнесмен се изказваше по Евро Нюз , че прясно мляко вече нямало, защото нямя кой да отглежда крави и излиза скъпо затова имаме изкуствено лабораторно създадено сухо от което правят всички млечни . Каза че вече имат и лабораторно месо с което в съвсем близко бъдеще ще заменят конвенционалното . Обеща и рибата да я правят лабораторно , защото тази която се ползвала днес била пълна с микро пластмасови частици и била вредна . Тенденцията е ужасяваща. Taka че яжте докато има след това ще гледаме "крилце или кълка".

Всяка порция от 50 гр. обработено месо увеличава риска от рак на дебелото черво с 18%. Има бум на този вид рак, защо ли... Но Ганя едва ли ще го разбере някога - ще умира с кюфте в устата на 55 години.

Ваййй опасахте ми нивицата бре шебецииии....

Кюфтенца от соева кайма. Има готварски книги с рецепти и за други ястия със соева кайма.

Очевидно не знаят нищо за продукта Витабел и не са яли ястия, направени с него. Предлагам да се поинтересуват какъв е този продукт и за какво се използва. Преди доста години беше на мода в готварството в страната ни.

Ял ли си ги заместителите ? Защото аз съм опитвал и трябва да си на поне 5 ракии за да го ядеш... А до колко соевите "заместители" са полезни е много дълга тема!

Ковид фашизма само отключва пътя по-леко да го поемем НСР. Еко фашизма е също метод, направиха запада един концентрационен лагер. Някаква шепа дъртофелници ни геноциди. Тревата взема ЦО2, акумулира въглерода за градеж на листа, клони и освобождава кислород. Ако не се яде тревата, дървото, пада, гние и пак се получава ЦО2 и частично метан, зависи как ферментира. Другия вариант е кравата да яде тревата, пърди, също ние ядем кравата, резултата е същ ЦО2, Метан. Сума Сумарум е равно, просто ни лъжат като деца с Баба Яги, Торбалани, жалко, че им се връзваме.

Брекзит -> но мъни -> месото поскъпна -> стратегия за намаляване консумацията на месо

Май са решили да пробват с англичаните да ги обърнат пак на маймуни.

ще ги индинизират - индийците не ядат крави.

Ще намалят консумацията единствено на лудата крава.

Е, ние много отдавна сме постигнали и надминали такъв показател.При това ,консумираме основно месо от дълбоко замразените военни резерви на страните от Европа,замразени преди 40-50 години.Може и да хапваме ,месце от някой хладилник на линията "Мажино".Веднъж се заприказвах с един човек внасял месо в първите години на необратимият,демократичен и неолиберален преход и той сподели ,че месото което го внасял било на 25-30 години и при размразяване има прекрасен цвят и външен вид.Тъй като България е незначителен консуматор ,а демократична Европа има много месо ,което е дълбоко замразено ,предполагам ,че дълги години ще го хапваме.

Schilo

Месото, кво общо има с климатичните изменения?

въглеродния двуокис, който се отделя от добитъкът е повече отколкото този от колите. т.е. глобалното затопляне до голяма степен е причинено от добитъка, който гледаме за храна.

Годишната “продукция” на парникови газове (метан и въглероден диоксид) на една крава е еквивалентна на тази на автомобил изминаващ 70000км

А колко СО2 са погълнали растенията които са отгледани за фураж на кравата...айде щом сме започнали да се надлъгваме...дай статистика колко со2 се отделя в атмосферата и колко се поглтща от растения и планктон...и щом со2 всяка година се увеличава с колко е нарастнал дела на со2 в земната атмосфера...

скоро да въведат и задължителна педерастия.. :)

Тя практически вече е въведена.....

така и не разбирам, защо вечно се говори за отказване на месото въобще, когато определено проблема е именно в телешкото и овчето! изследвания колкото си искаш това което аз последно гледах показва следната картинка: за целия производствен цикъл на 1 кг от продукта - производство, доставка, готвене, се генерират следните СО2 емисии: телешко - 60 кг CO2 емисии овче - 24 кг свинско - 7 кг пилешко - 6 кг риба в развъдници - 5 кг орис/картофи - 4 кг очевидно има логика да кажеш не яжте телешко и овче защото сравнено с ориз/картофи замърсявате много. Но съпоставяйки свинско, пилешко, риба с картофи/ориз не звучи основателно да твърдиш, че нещо съществено променяш. Определено според мен трябва да наблегнат на кампания "вместо телешко/овче яжте свинско/пилешко/риба", а не крайната мярка от типа "от утре всички са вегетарианци/вегани". извода е яжте свински пържоли не телешки и спокойно можете да кажете, че го правите с грижа към природата.

смятате само месото на овцете и кравите а тези животни по начало не са месодайни - месото при тях е по-скоро страничен продукт. Би трябвало да смятате и млечните продукти от тях, а при овцете също и вълната, която се използва в текстила. Само за месо са свинете и птиците ако не са кокошки - носачки

май познанията ти по животновъдство са доста повърхностни. кравите и овцете които се гледат за месо нямат нищо общо с кравите и овцете които са за мляко и тн. те са съвсем други породи, съвсем различен начин на гледане и въобще не достигат до възраст за това. това което казваш е все едно да кажеш, че един бройлер може ще снася яйца. те бройлерите са така селектирани, че да трупат маса бързо и ако не ги заколиш просто в един момент дори едвам ходят горкичките, просто колабират и умират. те са неспособни да израстат, създадат поколение и тн. същото е и с кравите/овцете за месо. от тези телета и овчици и капка мляко не капва докато стигнат до кланницата.

А колко со2 са погълнали растенията които са фураж за животните?

Очакваме всеки момент педерастията освен законна да стане и задължителна... Ама да ме накарат хем педал, хем веган да стана - НЯМА КАК!!!

С този брексит в англия консумацията на месо ще намалее с 50%.

Аз знам по-сигурен метод, прилаган в БГ. Правиш отвратителни колбаси - с гадни обрезки, изсущено 20 г месо, гранлива сланина и без подправки (може ванилия напр), шибваш висока цена и хората сами се отказват поради отвращение!

Луканка помните ли? По гадният комунизъм. Велико Търново май беше. Рядко се докопвахмек, ма беше истинска. А филе Елена. Ехаа. Сега ако човек се излъже да си купи или ще се просере или ще се отрови от добавките. Свинско ям само контра-филе. Народа люска вратни пръжоли без да зацепи, къде се бодат инжекцийките.

Сегашната идиокрация е радост! Всеки ден излизат с все по-абсурдни идеи, разпоредби, закони. И най-вече нови и нови измислени заплахи.

Поне да си го кажат, че кравите пърдят и това е проблема. Но реалният е в липсата на растителност, която да диша въглеродният двуокис и да изпуска кислород, като расте от въглерода, който е градивната част на живота.

Доказано е че има връзка между ПЕДАЛИ И Вегани. Всички Вегани са педали и лесбос ....

Едва ли е повече.

Според мен пък няма да им е драма. Те и без друго сега хората там смучат "суджуците" на Борсичо и цялата управляващата пасмина, защо да не го правят и занапред по-здраво :)

Е как ще е невъзможно - алкохолът как има акциз? Така е възможно акциз да имат и маслото, сланината, маслото, захарта, белия хляб, сладкарските изделия, естествено тук не поставяме иновации като месо от насекоми и червеи, които могат за изхранят човечеството

Че то само глупавите и тлъстите хора тъпчат мръвки и умират от рак на дебелото черво. Всеки нормален отдавна е махнал месото от чинията.

витамини б12 и д отде?

Добавки, анемиьо. То и 40% от месоядните имат недостиг на B12 и им трябва B12 добавка. То и на животните го дават, за да ви връзват с този мит. Взимаш B12 като добавка, разкарваш канцерогенното месо и си пей сърце.

Витамин D е елементарно - излизаш навън на слънце. Ако не, пак добавка - 2000 IU на ден. Няма драма - елементарно е.

Яица , сирене млечни продукти. za B12

Ох милия, такива като тебе са ми любимите тъпанари. Не яде месо, ама иначе вади от джобчето семки и хапченца с добавки за закуска и за обяд. По една шепа суплименти, за да не припадне, щото видиш ли не ял месо. Само глупаците ядяли месо. Да тееба в тъпанара

Е*и по-добре жени - аз не съм от твоите. Иначе - това ти трябва само B12 и витамин D на добавки - не знам за какво друго говориш. И отделно - отиваш на изследвания и когато твоите са толкова добри като моите, да ми се обадиш ;)

Знам че приемаш всички необходими добавки анално , ами ние , малкото останали нормални какво да правим бе джендър недоносен ?! Аман от идиоти !

Тези твои анални фантазии ги споделяй с приятеля си. Джендър вероятно е бил баща ти или майка ти, все ги бъркам като са джендъри, извинявай.

Човек, точно вчера научих за двама познати около 40-те, единият е с рак на дебелото черво, другата - на панкреаса. И двамата се хранят здравословно, водят здравословен начин на живот и прочее. те откъде хванаха рак тогава?

повече минава времето толкова повече се чудя тези с какво по-точно са пред нас? По степен на мозъчна промитост, може би... Държаха ги година и половина затворени като прасета в кочина, после ги изповаксинираха като кокошки.. сега им спират телешкото.. Нео-либерализъм, разбийш ли.. И ние ги "гоним" който ни знае.. Пази Боже да не ги стигнем..

почва да ми става жал за инглизите вече..

Аман от вегани и джендъри

Много си пр0ст и вероятно и такъв ще си останеш. Какво общо имат вегани и джендъри?