Според новата правителствена хранителна стратегия за Англия, консумацията на месо трябва да спадне с 30% през следващите 10 години.

Това се налагало, за да се справим с взаимосвързаните климатични, природни и здравни кризи, съобщава Индипендънт.

Докладът е "първият основен преглед на хранителната система в Англия от повече от 70 години насам", според изданието и препоръчва "правителството да инвестира £ 1 млрд. в изследвания за това как да се подобри националната диета и устойчивостта на земеделските практики".

Докладът продължава: "Тези пари трябва да бъдат изразходвани за всичко, от редуциращи метана добавки за овце и говеда до нови агро-екологични техники и изследвания за алтернативни протеини ".

Той добавя, че ролята на Агенцията по хранителните стандарти трябва да бъде разширена, за да обхване устойчивото и здравословно хранене, както и безопасността на храните.

Като част от тази експанзия, агенцията трябва да работи с правителството за разработване на нови устойчиви национални насоки за хранене и система за етикетиране на храните, за да помогне на потребителите да разберат въздействието върху околната среда на това, което ядат, се казва в доклада.

Стратегията изключва данък върху месото, тъй като е "политически невъзможно", съобщава "Гардиън", като добавя:

"Вместо това тя предлага" изтласкване "на потребителите от месото, например чрез поставяне на вегетариански колбаси до месни, което е известно, че намалява продажбите на месните продукти.

Подкрепя се и растителните меса като заместители на преработените храни. Докато стратегията официално има за цел да оформи законодателството само в Англия, Хенри Димбълби - съосновател на верига ресторанти Leon и ръководител на изследването, "вярва, че много от препоръките му трябва да бъдат приложени и в Уелс, Шотландия и Северна Ирландия".

В доклада се отбелязва, че храната и здравето са до голяма степен лични въпроси, но "нашите хранителни системи са толкова тясно преплетени, че са на места неразделни"