Природните бедствия през 2020 г. са ужасяващи? Ще стане много по-лошо

Почти гарантирано ще имаме два пъти повече природни бедствия от сега след 30 години, предупреждават климатолозите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като начало вземете да обясните на президента си Тръмп, че глобалното затопляне не е научна фантастика, а нещо реално. И дано тогава да вземе поне нещичко да прави за тази природа.

И по-зле ще става и океана ще се покачи с 20 метра.

Политиците нищо няма да променят - само малките хора го можем. Ако днес не пиеш кафенце от пластмасова чашка, не купиш поредната ненужна джаджа, слезеш по стълбите, повървиш пеша и прочие прости действия, които умножени по милиарди човеци имат огромно значение! Много по-голямо от поредната конференция за климата! Та основния проблем сме ние, малките хора и основните потърпевши пак сме ние. Но виждам, че сме заети да търсим вината другаде, а не в нас. И знам, че хората винаги се променят когато ножа опре до кокала - дотогава ще продължаваме да се самозалъгваме!

За промяната съм съгласен - еволюцията е борба за оцеляване! Сития, спокоен и ояден индивид не се променя, а вегетира. Охранената котка губи рефлекси, инстинкт и се превръща в лоена топка и лесна плячка! Как деградират задоволените общества - хората се отдават на всякакви извращения и халосии, които в крайна сметка ги погубват!

Основната причина е грехът на човека, пише го в Библията !

Сега малоумните мисирки започват хорово пеене!

За планетата човека е паразит, който унищожава приемника си. Естествено е приемника да се опитва да се птърве от паразита. В крайна сметка баланс ще се постигне независимо как. Все още не сме способни да влияем върху природните закони и по-добре.

Глобално затопляне може и да има, но това не породено единствено от хората. Пожарите и простотията на хората нямат нищо общо с глобалното затопляне.

Глобално затопляне може да има, може и да няма. То може да е следствие от човешката дейност, може и да не е. Но всичко, което хората правим, има значение. Има значение какво мислим, как се държим с близките си и с другите хора, какво ядем, какво потребяваме. Всеки един от нас, всички ние заедно, правим света такъв, какъвто е. Превърнали сме Земята в бунище и я експлоатираме безогледно, експлоатираме безогледно природните ресурси, изтребваме видове, експлоатираме брутално хора в по-неизгодни позиции (в никакъв случай по-некадърни или по-глупави от експлоататорите си, просто са имали лошия късмет да се родят в лоши условия). И за съжаление не потребявеме необходимото за нормален добър живот, а консумираме алчно и без да се замисляме. В този смисъл сме отговорни за всяко наше действие, колкото и да не им се иска на повечето хора да отговарят за действията си, защото е по-трудно, отколкото да си кажеш "абе от мен нищо не зависи, ще си я карам както ми е най-леко". И аз лично дълбоко се съмнявам това човешко поведение да не се отразява на баланса в природата.

А истината е че трябва да се намали населението на Земята,от там тръгва всичко !

primer

Мине се не мине време и някой малоумник започва да предрича края на света и настъпващия Апокалипсис!!! И това идва добре дошло за посредствената журналистика ,за да запълва медиите с боклучави материали !!! Айде ,ДИР- а давайте по- сериозно или се превръщате в сайт за врачки, екстрасенси и почитатели на НЛО !!!

Къде видя предсказание за края на света? Има факти, предречени преди 30 години, които стават пред очите ни! А че осираме Земята с нарастваща скорост спор няма - просто погледни около себе си!

Тъжни факти за нашето безхаберие!

Така е - субективизъм - СЛЕД МЕН И ПОТОП! Но е болезнено вярно! ЩЕ ЗВУЧИ НАИВНО, АКО ПОЧНЕМ ДА ДАВАМЕ СЪВЕЕТИ! Всяко едно правителство по света трябва да направи усилия да намали въглеродните емисии при всяко едно производство! Това не е съвет , а необходимост!

Двама старци си говорят: - Какво ново? - Хм, какво ново -- нищо ново. Само дето това, на което казвахме "зима", сега го наричат "природно бедствие".

аууу, какъв апокалипсис драги зрители. Направо съм учуден, че дирницте са оставили коментарите под тази климатична статия. Под другите ги забраняваха, за да няма смях и забава на написаните глупости!

И аз съм забелязал тази тенденция. Има определен праг на малоумност, над който коментарите са забранени :)

да съм жив след 30 години ...:)

това решава проблема...След мен и потоп...