Прогноза: тежката суша у нас ще продължи и през есента

Предвижданията са на американската агенция по атмосферата и океаните - НОАА

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Догодина ни чака режим на водата в половин България ....тенденцията на засушаване е дългосрочна и изисква сериозни мерки, за да запазим водите които имаме.... това не се случва и ще го гризкаме....

Така е, прогнозите за времето не е задължително да асе сбъднат, но прогнозите за суша и безводие са с пълна гаранция. Причините са две - малките частни вецове за пране на пари под язовирите за питейна вода. Перник отново ще е без вода, а на Черноморието има вода за няколко месеца.

Чий ..й търсят ВЕЦ-ове на стените на язовири като Камчия и Жребчево. Това могат да го допуснат или тотално малоумни, или абсолютно корумпирани управници. Предвид факта, че е създадена нормативна база, която регламентира 100% изкупуване на произведената електрическа енергия на цени, осигуряващи огромна печалба, въпреки че е абсолютно безмислена от гледна точка на осигуряване на енергийния баланс на страната, съмнявам се да са малоумни.

Далай Лама , ни предупреди за горите ! Баба Ванга също , аз си затварям у буркани , да услужа за някой ВЕЦ на политик !

Миналата година на някои хора много им валеше,нямали били лято ,пролет и тн. ...

"България е сравнително бедна на води. Реките съставляват едва 0.3% от територията на страната ни, което я нарежда сред държавите с най-малък ресурс в световен мащаб. Страната ни попада в географски ширини, които са чувствителни към климатичните промени и това оказва съществено влияние върху динамиката и количеството на валежите, отразява се пряко върху хидрологичния режим на реките."

И преди е било суша, но така празни язовирите не сме ги виждали. Проблемът е в олигофрените, които ни управляват.

ОТРОВНОТО ТРИО, ДА СВИКА ВЪСТАНИЕ 3, ЗА ОСТАВКА НА АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЯ....ВЕДНАГА

Идиот

България е толкова богата на води, че могат 90% от държавите да ни завидят! Ние обаче не сме способни да ги съберем тези води и да ги използваме рационално. Само забележете официалната статистика на ВиК дръжествата из страната - над 50% загуби! И това е официално, реално... никой не може да каже колко е. Е как искате да има вода? Няма да има... ние сме си виновни!

Изсичането на горите и пожарите в световен мащаб водят до намаляване на валежите. Човешката алчност ще затрие света.

Пропагандата от времето на комунизма още действа: Българите - най-умни на планетата Българите - най-древни, но всички лъжат, защото са срещу нас. България - най-стратегическото място - много сме важни България - много богата на злато - само дето не може да си го добие. България - много богата на води - само дето язовирите са празни и нямаме нито една плавателна река. Аз си харесвам страната, но такава крайна пропаганда не ми е по вкуса.

Не ти е по вкуса, защото преди 30 години беше точно така.

Кога и как стигна до този извод? "Водните ресурси на България са незначителни –ограничени общи запаси и средно на глава от населението. Около 70% от сумарните водни ресурси се формират от неустойчиви повърхностни води. От валежите се получават 76,5 млрд./м3 средногодишен воден ресурс. Средно за една година от повърхността на България се изпаряват 57 млрд./м3 вода, или около 74% от валежите се връща обратно в атмосферата. Общият обем на водните ресурси е остатъкът от 19,5 млрд.м3. Склоновият речен отток е 12.4 млрд. куб.м., а подпочвените води имат обем от 9.1 млрд. куб. м. Най-голямо значение като ресурси има речният отток. Подземните води имат около една трета от водните ресурси на страната. По водни ресурси на човек от населението България (с 2250 м3 при средно около 8000 м3 на Земята) е на последно място на Балканския полуостров и на едно от последните места в Европа."

България е толкова бедна на водни ресурси, разположена е на море на изток, на Север е Дунав, на по-малко от сто километра на юг е егейско море, близо е и Средиземно море, един от генераторите на дъждове в района.... България има 39 планини... България има значителни ресурси на минерални води - в челото на Европа и света.... В България има и големи горски масиви.... България обаче има много просто население, което избира най-простите да управляват. ВОДА ГАЗИ, ЖАДЕН ХОДИ!!!!