Рекордни студове в Сибир: не отписвайте зимата!

В Монголия атмосферното налягане е близко до рекордните си исторически стойности

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците не са за глобално затопляне и на студ,обаче американците са за и там е вечно лято.Кой квото иска ако не вярвате вървете там!

Не разбрах само защо ние да не отписваме зимата. Студено ще е на полюса но не и при нас. Щом казвате, че скиори те имат надежда 2 то десетневие за сняг . Спрете с тези гръмки заглавия а в статията нищо сериозно.

Щот' си тъп - ето ти отговора : ))

Защото рекордните студове в Сибир се дължат на изключително мощен антициклон, нормален за зимата. Този антициклон носи студове в България, а когато се съчетае със Средиземноморски антициклон, носи и обилни снеговалежи, виелици в Североизточна България, и изобщо здрава класическа зима. И тази година този антициклон е много силен. Единствения проблем е, че се намира малко по-на изток от нормалното. Достатъчно е просто малко да се разшири на запад, и сериозната зима идва тук! Единственото което го спира все още е дълбок топъл циклон от Атлантика. Но той скоро ще се разпадне...!

Абе добре ще е по празниците да падне сняг, друго си е като побелее и докато си поркам винце с мезе пред камината да гледам как вали сняг!

Сибир, Якутия, село Оймякон. Това е полюсът на студът. Селото е разположено на брега на река Индигирка. Преди два дни температурата беше -53 градуса Целзий. През 1926 година са регистрирани -71,2 градуса Целзий. Рекорда обаче не е признат официално, тъй като е регистриран от един геолог. Официално регистрираната стойност е -67,7 градуса Целзий през 1933 година.

Мда ... от глобалното затопляне ще да е ... Зи Пин, Байдън, Трюдо да понамалят малко емисиите.

Ще икономисат за транспорт на ваксините съхранение на естествените температури - 50г.

Ау, че изненада. Глобалното "затопляне" се е изключило... Относно климата у нас, винаги е бил функция откъде духа вятърът. Включително и за политическия климат ;)

Забавно е тъпак да се изказава, когато не прави разлика между средно годишна температура и екстремна кратковременна температура.

0

Кух като китара кремона

защо пък точно Кремона?