Чистенето на сняг увеличава риска от инфаркти

Разпространено е убеждението, че чистенето на сняг е здравословно и полезно. Оказва се, че не е точно така.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Девиз на ортопедите през зимата "Всяка снежинка...-стотинка!" Девиз на кардиолозите "Умри..., но от сърце!"

След едно такова чистене, получих замайване, докато си налея вода и припадък, но аз си мислех че опасността е от инсулт, особено горещ душ след охлаждането навън.

Предлагам рецепта след чистене на сняг. Домашно червено вино Каберне или Мавруд и домашна пастърма,а може и телешко шкембе с език! Да ви е сладко и не се ядосвайте! Който има камина да си я запали за кеф!

Е рядко съм виждал по-голяма глупост. Пък и не мога да отгатна какъв икономически интерес обслужва. Може би идеята - не се напрягайте, по-лесно е с лекарства.

Това ми прилича на скрит подтик да си останат хората обездвижени, незакалени и бъдещи тюфлеци, лесно манипулируеми после да са постоянен контингент на лекари и фармацефтичната индустрия. Просто въпросните в случая физически упражнения трябва да се правят без голямо напрягане и кратки почивки, като между отделни упражнения.

Поредната глупост. Отнася се за хора, които не са свинали на движевие и физическа работа само.

Естественно,американските тупани по 200 кила не бива да се напрягат!

Що, булгаристанските свине по 180кг по-добре ли са?

Не, разбира се! В никакъв случай нашите прасета не може да са по-добри от американските свини. Онези са по-прасета пък и различни цветове. Къде сте Вие, къде сме Ние?!

Какво да правят тези, за които това им е работата ? Или всички хора, които работят на открито през зимата ? За мен е поредната глупава статия , като тези двете , в които се пише кога да се почва работа. В едната пише да е в 6-8 часа сутринта , в другата след 10 часа преди обяд. Или подобни статии, където пише да се работи само дневно време, но не и през нощта. Ами тези транспортни работници , лекари , полицаи и военни, всички с непрекъснат процес на работа , как да спазят това ?

температурни промени предизвикват стрес.По хубаво е да е да е по топъл климата.Тогава и положителните емоции са по-големи.

Да,бе!!! И аз си мислех за мек климат, като в ЮАР, но на 42 паралел не се получава. Тук шефа ти вика " Хайде навън с лопатите, че и без това сте се ояли." Хич него бригада връзката между снега и инфаркта. Нали той не чисти.