Всяка година в света се изсичат гори, колкото е площта на Великобритания

Ако наистина искате да дадете приноса си срещу промяната на климата, засаждайте по няколко дръвчета, съветват еколози

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

PEYTSCH

Площа на Великобритания ще намалява чувствително, което е оптимистично за горите...

Много е лесно да обясняваш на негрото дето няма какво да яде, че не трябва да сече дървета и да си сади царевица на тяхно място. А в Европа и САЩ колко територия е обезлесена като процент от общата? Щото тук се сече от няколко хилядолетия.

"Дребният" проблем обаче е, че нещо трябва да се прави, т.е. да се работи. Докато мошениците са свикнали да викат с цяло гърло - "Дайте ни пари за да борим глобалното затопляне" и после да ги харчат за частни самолети, лимузини по-големи от автобуси и имения. И стратегията е безотказна - жива ли е планетата? Жива е! И те се тупат по гърдите - планетата е жива, защото ние я спасихме! Как точно я спасихме ли? Ами с много борба!

Хахаха, има един начин, но той ще бръкне там където слънцето не огрява на пазарната "икономика" :)

Kenn1111

Изсичането ясно а колко се засаждат?

PEYTSCH

100,000 нови дръвчета само за месец в Германия...

мозъчния тръст "Климатичен Фокус"?!? Ти да видиш НПО-та с гръмки имена!!! Тези ако кажат нещо, значи истината е 100 % противоложното нещо!! Нямам им вяра на нито една думичка!!

Като писах, че циганите секат дърва, веднага ме изтриха редакторите на Сорос....... А само през комунизма имало цензура!.!?

Навсякъде в нашите села се секат дърва за огрев и никой не им прави проверка.Много малко са хората,които си купуват дърва.

Основно циганите! Циганин не си купува дърва! Само сече, ама глоби го де!? Ако не ти отсече главата ще дойде полицията, ако дойде полицията ще дофтасат от БХК. Що тормозите добрите цигани?.

А колконсе засаждат?

С костюм на Армани и високи токчета друдно се сади дръвче.

Но преди да почне да носи Армани се е постарал другите да се научат как се садят дърва :)

Комунистите залесиха 5 милиона хектара голи баири. И България от държава без гори се превърна в зелен оазис. Това е едно от малкото положителни неща на комунизма.

goose

Поредната фейк новина. НАСА публикува любопитно изследване в престижния журнал Nature Sustainability, което показва, че Земята е по-зелена отопреди 20 години. Резултатите са получени след анализ на прецизни сателитни изображения на планетата. Данните показват, че Китай, Индия, Европейския съюз и Канада имат най-голямо количество на увеличени зелени площи.

Че е зелена не означава повече гори! Зелена е и тревата. Там където се изсичат гори се появяват треви и храсталаци, но те исппускат хиляди пъти по-малко кислород спрямо обем маса в сравнение с дърветата и съответно поглъщат CO2 съко толкова по-малко. Така че може да са зелени но не са за предпочитане предпочитани пред горите. Трябва да се чете повече, а не да пишеш първосигнално какво са сторили краварите оттатък океана.

Това го кажете на Грета Тунберг, нейния екип и феновете й. Ако на всички протестиращи се даде по едно права лопата и една фиданка... само си викам дано :))) За протокола - аз садих на една бригада в далечния соц. Да ви кажа, тежичко е. Да се протестира е по-лесно.