Вятърната и слънчевата енергия - с по-голям дял в ЕС, отколкото който и да е друг източник

Според доклад през 2022 г. те заедно са осигурили рекордната една пета от електроенергията в ЕС - по-голям дял от газа и ядрената енергия

Обратно в новината

Коментари - Вятърната и слънчевата енергия - с по-голям дял в ЕС, отколкото който и да е друг източник | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путувайки видях по хълмовете над сс. Конвяво Кюстендилско огромни пространства панели там , където имаше черешови градини и се ра ждат най -вкусните череши на земята . При строежа е използвана като строителна площадка плодородната земя около близката струма с планини от пясък. Кой е собственик, кой печели, никой не знае в товс срло продали си земята за шепа стотинки. А сега по радиото някаква скороизлюпена проф. От БАН Маряна Тодорова предрича , щастлиео ,, бъдеще във виртуална вделенс

Данните за соларките са взети в 12 часа наобяд в хубав слънчев ден без грам облаче на хоризонта, а за вятърните централи по време на силна буря..

Защо цените са високи?!? Нали уж щеше да е евтина. За зелена знаем, че не е. Въобновяема пак е добре, но защо е толкова скъпа?!?

И България има възможност да си набавя сама огромна част от енергията чрез фотоволтаици и вятър, както и да произвежда зелен водород, но слугите на Шуткин правят всичко възможно това да не се случва!

Форумното русотрол тука от години ни обяснява как възобновяемата енергия е евроджендърска измама, как слънцето в Европа не грее, а вятър има само "от дъжд на вятър"! Сащисаните са виновни за всичко! Спряха хубавата, евтина руска газ пфууу!

Я, още ли няма материал за заработване на центове, та се палите тук:)))))))))) Европейската "зеленина" чака комунистически Китай да я изработи, а след това и да я поддържа. Вместо жито ще сеем слънчеви панели - то май затова почват експериментите в ЕС с яденето на насекоми.

И рептилите искат да ни избия всичките и да изядат децата ни! Добре че са добричките Путин и Китай да ни спасят от еврогейското робство!

Това какво общо има със "зеленината":)))))))))))))) Ееех, центове...

Путин е решението на всичките ни проблеми, а Китай е добрата фея! Ще ни отърват от зелената измама! На тях се надяваме, нищо че Китай е световен лидер в зелената енергия дори е пред Европа...

Уау, колко бързо се развива добива на електроенергия от възобновяеми източници, до вчера дяла на вятърната и слънчевата електроенергия беше по-голям голям от този на електроенергията от природен газ и само за ден надмина АЕЦ, ВЕЦ и стана номер едно.

Ma не бе..Всякакъв тип енергия само Путкин може да доставя бе Тва е енергийния шех на света бе Без него за къде сме, нали русоробе ?

Какъв е този всякакъв тип енергия? Една от главните хвалби е, че потреблението е намаляло - мда правят каквото могат да прецакат индустрията на Европа. В статията се показват само зелените неща. Една елементарна сметка, на базата на изнесените данни, показва че 50% от енергията е от въглища и от въртене на педали, ако изнесените данни са точни де.