Япония ще строи гигантска ТЕЦ на австралийски въглища

Изграждащата се електроцентрала на въглища е с мощност 1,3 гигавата, а отделеният диоксид щял да бъде улавян и инжектиран в океана

Обратно в новината

Коментари - Япония ще строи гигантска ТЕЦ на австралийски въглища | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо, това не е ТЕЦ, а газифицираща станция, която ще произвежда т.нар. "воден газ" (смес от водород и въглероден монооксид) и второ - хич не вярвам да пуши като това на снимката!

Ще ползва ли въглища? - Ще ползва, повече не ми обяснявай, за едни може за други не... всичко е ясно

Това са два проекта които се допълват. Първо строят Тецове за малко, после ги експлоатират със син водород, който произвеждат в Австралия.

Тъй ли, а що прибрахте печките на бабите по селата? Те ли трябва да ви правят зелената енергетика?

Има два основни момента в статията. Първият - строят ТЕЦ, работещ на супер свръх критични параметри, с двойно по голямо КПД от нашите. Един процент увлечение на КПД на ТЕЦ намалява с три процента отделяния СО2. Значи отделят многократно по малко газове от нашите. Ето това е ТЕЦ в съвременния свят, не нашите с технологии отпреди сто години от хитлерова Германия. И вторият момент - горят въглища с четири пет пъти по голяма калоричност от нашите. Ето това се нарича въглища в съвременния свят, те могат да се смилат на супер фин прах и да горят в прахови горелки. Ето това означава ТЕЦ на въглища.

Говрим за принципни положения, които богатите държави не приеха за себе си. Остана да ги изпълнява баба на село и африканците, които горят слонски фъшкии. Ей затова я обичам зелената икономика!

Светна ми ! Трябва ТЕЦ Марица Изток да мине на американски въглища защото са зелени! От комина излиза малко дим и мирише на люляк !

БРАВО!!! Протокола от Киото, ПАрижкото споразумение, Глазгоу!!! Тези са за бунаците! ИСтинските умници - Япония, САЩ, Китай, Австралия им дреме на дедовия какво подписват!

Няма лошо! А питали ли са Грета ...

Зелената сделка е по-зелена за някои и по-кафява за други…

Браво, ей тъй се спазват екологичните принципи!

Никой не забранява ТЕЦовете, но трябва да се плащат въглеродни квоти за тях. Не че много хора знаят къде отиват парите де.

Японците са богати - могат да си позволят да плащат скъпи въглеродни квоти.

Чак пък "гигантска"...1.3 гигавата ТЕЦ Марица Изток 2 е 1.67 гигавата. Нарязаните на скрап 1-4 блок на АРЦ Козлодуй бяха 1.76 гигавата

Марица Изток 2 дори не е в топ 100 на най-големите въглищни ТЕЦове в Света. За да влезеш в 100-тицата трябват около 3ГВт.

На ви на вас екологии и зелени глупости! Докато си мъдрувате и чешете езиците по разни сбирки и се ръкостискате и снимате за спомен, хората действат и хич не им пука от вашите тревоги и рахитично-астматични деца...

Япония ще строи гигантска ТЕЦ на австралийски въглища - а ние ще го .... !!!

А Урсула Лайнян ще строи ВЕИ на Луната.

А пък ние ще затваряме Мариците. Най-добре е да инжектираме СО2 в задника на Урсула.

Въглищата са за бедните каквито сме ние.

_stankow

Хич не сме бедни, имаме отличен микс - уран, собствени лигнити, водноелектрически централи. Но зелените искат всичко да нарежат.

и злато, и други благородни метали, ама ги харизахме на разни ирландци и канадци та те да печелят вместо нас.

Е като имаш злато, що великият бай тошо не го изкара да живееш като бял човек, а трябваше да ходиш да режеш дърва в Коми?

Защото бай Тошо е бил соросоид и илюминат.

Излизаме от ЕС и строим 10 нови ТЕЦ. Имаме въглища за 120 години. Евтиния ток ще се купува незабавно. От ток ще печелим десетки пъти повече от мизерните пари от Еврогейския съюз.

_stankow

Въглища имаме до 2060-та година, не е много. Добруджанският и ломският басейн не стават - много са дълбоко. Имаме и уран, 47 хил. тона метал. Американците разрушиха мините, но като си тръгнат американците пак ще си го извадим. А сега най-важно е да достроим Белене !!

Най-важното е пак да цоцаш от Белене нали. Че няма да го построиш - няма.

От АЕЦ Козлодуй тази година печалбата е рекордна - 700 милиона ЛЕВА. Мизерните пари от ЕС са 7 милиарда ЕВРО. Около 20 пъти повече. Ама от прост Атакист-Възрожденец не можеш да очакваш да прави такива сметки.

Дали пък 7 милиарда са точно 20 пъти повече от 700 милиона нали ?

Въглищата са технологията от миналото ?

Минусчиите да прочетат значението на думата "ирония" :)))