За 40 години Европа се е затоплила с 2 градуса

От 1980 година до днес най-много се е затоплила Арктика, най-малко - тропиците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Природата си знае работата, това си е работеща система, саморегулираща се... ;) Парниковите газове, колкото и затоплят на места, на други пък се засенчва земната повърхност, и леко се охлажда... Да, тенденцията е за леко нагоре глобално, но това дали е лошо...? Климатът постоянно варира към една или друга крайност, но гравитира около едно средно положение, в общи линии... Това, че се е покачила температурата с 2° за 40 години, не означава, че и занапред ще продължи със същото темпо... Не означава и че непременно ни чакат огромни катаклизми... Надявам се, де... :) Просто състемата се стабилизира към едно по-високо ниво на температурите, може да има преразпределение на валежите, на вятъра, и промяна на климата на места, но това се е случвало през хилядолетията, и ще се случва и напред... За мен поне е за предпочитане зимите вече да не пада до -20°С, че и по-надолу :(, до -5°С е най-добре... :) Летата пък обичам да има бури и тропически извалявания... :) Разбира се, без разрушителни последствия за хората и животните... Така че, засега е добре... А пък това с пожарите на някои места по света, или източените язовири у нас, е твърдо човешка грешка или зла умисъл!!!

По повод много от коментарите тук... Аз нямам съмнения, че много от т.нар. природозащитници и еко активисти всъщност хич не ги е еня за природата и бъдещето на Земята. Но това не е причина хората да си затварят очите пред реалността. Само защото някои такива активисти печелят от дейността си, това причина ли е да ги хейтим всички тях и то до степен, че да не се и замисляме за това, дали всъщност има проблем или не?

В момента най-голям източник на вредни газове е Австралия

а ако графиката е за 100 или 200 години назад - да не излезе нещо друго...

нищо не е - по 0,05 градуся на година. страшно затопляне...

Хайде малко математика... ако за 40 години имаш 2 градуса затопляне, след 200 години, ако се запазят темповете, това колко прави? Или ние няма да сме живи дотогава, така че кво ни пука...

африканците дойдоха!

Мен за 40 години ми посивяха мЪдите.

Правиме графики всякакви!!! Само дайте кинти за "изследвнаия" и ние ще ви спасим. Това са двизите на изледователите .

Като гледам силно преобладаващите положителни гласове (7:1 в момента), направо си е отчайващо. Верно ли масово хората не ги е еня за тия неща? Аз не че се скъсвам да мисля за екологичните проблеми, ама пък да се правя, че такива няма, или да се успокоявам, че мен това няма да ме засегне толкова, колкото следващите поколения, е малко... тъпо. Сигурно много от гласуващите тук имат деца, за които иначе милеят. Ама това е интересен феномен - щом проблемът ще е общ, а не само за моите деца, значи не ми пука. Здрава логика.

"най-студената зима от 120 години в Европа". да, за толкова тъпи мислят офцъите, че са забравили 2016 - от над 1 век най-студената зима в Европа, в София имаше дни с по -18С, но иначе Европа се затопля!!

А пък най се е претоплила манджата дето ни я бутатате толкова време за глобалното затопляне. Земята е в период на затопляне от 10000 години. Измислете ново плашило за хората.

И така да е, замисли се за темповете. За 10000 години колко градуса се е затоплила земята? Сравни с периода от 40 години, за който говорят. Това не е висша математика. Ти можеш! Добре де, хайде ще помогна... 40 от 10000 е 0.4% или 1/250. Ако ти считаш, че 2 градуса за този кратък период е съвсем нормално... ми не знам какво да ти кажа. Всъщност знам, но се опитвам да съм любезен.