За да спасим планетата, трябвало да не ядем месо, но и сладко, както и да не пием алкохол

Диетите с много месо при мъжете били отговорни за 40% повече парникови емисии от тези на жените

Обратно в новината

Коментари - За да спасим планетата, трябвало да не ядем месо, но и сладко, както и да не пием алкохол | Времето.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демек да ни водят на пасище и на водопой

сексът също ли е неподходящо да се прави с оглед опазването на околната среда?????

и употребата на алкохол, води до натрупване на газове в дебелото черво а това стимулира тяхното отделяне и замърсяване на въздуха, който дишаме.Но и за това има техническо решение, като се произвеждат газо устойчиво бельо с вградени камера с ауспух и газа се събира и изпраща за отопление.Това ще бъде удар върху противниците на месо, сладко и алкохол и е редно на тях първо да изпробват подобно бельо.

Съгласен съм. А при невъзможността да се събират газовете аз предлагам да се оборудва с ЕГР клапан и ДПФ филтър за намаляване на вредните емисии а за тези които нямат или устройствата не са на лице да плащат по-висок данък!!

Да не съм тревопасно!От най-старата кръвна група съм ,за която е характерна консумацията на месо!Месото е основна храна !С лов,месо и вино човечеството е оцелявало през вековете и никой не може да промени това!

избиха рибата/ Ми на фотосинтеза да карат тогава.Баси фашистите

Най-добре да не се размножаваме или този процес да е контролиран, че да не се множи биологичен отпадък на гърба на планетата :) Нали така? Къде на шега, къде на сериозно, но май си е точно така :)

Ганьо е най тъпото същество в цялата Галактиката, учените му отварят очите, наливат му мозък в тъпата глава, но простака си знае неговото, пиши тъпотии и се излага пред цял свят с тъпотията си!

Емилееее, само ти си знаеш колко си кух

Глупостите нямат край, измислиците с парниковите ефекти и изменението на климата поради човешката дейност, преследват само една цел - отклоняване на вниманието от истинските проблеми! Климата и преди това се е променял не веднъж, това е природен процес и не може да бъде повлиян.

клоуни от Брюксел, изчакайте още малко Сибир да се затопли и тогава ще видите какво значи емисии на метан . Това е естествен процес и не може да бъде спрян, по времето на динозаврите е било по топло от сега .

Таман научих магарето да не яде и то умре...

а нещо за емисиите от полети в космоса с 1 до 3 човека, и други полети... ?

Пърдя кат говедо и грам не се жаля.

Да се въведе на цялата планета менюто на концлагерите на Хитлер.Доста народ е унищожил,а сега има пренаселеност.Само ние тук ще си живеем мирно и тихо защото се запасяваме за зимата,а не както европейците да разчитат само на магазина.Това ни спаси и при управлението на Жан Виденов

Докато размишлявам над поредните тъпизми на краварите, ще хапна една шопска салата с две ракии, една пържола на скара и половинка домашно червено вино......

Тия не са кравари, май, а светлоликите поданици на Нейно Величество. Да, напоследък не толкова светлолики....

За планетата не знам, ама се яде излишно много. Излишно. По-скоро не се яде, а се гньете излишно много на фона на никаквото физическо натоварване. То като има физическо натоварване пет кюфтета са тамън. Ама като няма сбръч са отрова. Хората не планетата, себе си трябва да спасяват.

Пловдивски Поздрав за твърдящи те това....И лелята...

КВи са тия псевдо еколози -вялно направо да се гръмнем и ще остане планетата процъвтяваща направо рай . Глупости .

И да хванем да се гръмнем. Така ще е най-добре за планетата.

последно време все по-често се случва хората да бъдат хокани, че са хора: преносители на вирус били, ядяли месо, пиеле алкохол, ползвали платсмаса..... еми нормално, не може да се срамуваме, че сме хора. Още по-малко да се извиняваме, че сме се родили! На мен лично ми идва малко повече тая идиотия последно време!

Гледам спокойно на тия простотии. Така или иначе, до 20-30 години, така наречената Европа, ще е див ислям и "бразилия". Господ ако реши да загроби някой първо му взима акъла.

Ядене, пърдене и секс са ми трите удоволствия в живота.

Още да не се ебем и да работим за без пари.

Че като ти сложат едни чипове в мозъка да изпитваш нетърпима болка при всяка политНЕкоректна мисъл, и други чипове да те правят трудоспособен 24/7, и трети чипове да карат нервната ти система да не усеща всичко това.... и след година - 2 - друг ще те смени и толкоз, какво тук значи някаква си личност...

Хомо любовта също ще спаси света!

Аз съм вегетарианка и много бих искала да мина на веганско хранене, но е изключително скъпо. Тези, които са правили това проучване изобщо си нямат представа от цените в Англия. В Лондон е голяма брадва да купуваш веган продукти, защото ти трябва голямо разнообразие не само от зеленчуци и плодове, но и семена, ядки кълнове, а да не говорим, че и за анемичните са необходими и таблетки за допълнително набавяне на определени елементи... Моята компания ми предлага да се включа за кампанията през януари Veganuary обаче финансово няма как да остискам, а и не готвя изобщо, което практически прави веганството неподходящо за моя начин на жевот..

Аз ако не консумирам месо, веднага ми падат батериите. Не желая да си набавям жизнено необходимите вещества с таблетки, а по здравословния естествен начин.

причината е точно, че е нужно по-малко количество за да се задоволи нуждата от калории. Идиотско е да се бутат към диета, която е в разрез с аккъв то и да е довод. В крайна сметка трябва да се намери баланс. Получаваме важни елементи както от месото, така и от пловоде и зеленчици. Имам лошото усещане, че все по-често ще ни пробутват обработена храна с довода, че пазим планенатта. Обработената храна няма нищо в себе си! Само калории. Както писах и по-долу: на вегетарианска диета съм от 25 години и не мисля, че екстремизма ще доведе до нещо добро. Стигне ли се до извращения в посока хранене съм наравно с месоядните на протести! Не може да се правят подобни неща. Аз се чувствам добре с плодове и зеленчуци, но това не е така за всички хора. Някои имат нужда от месо за да са функционални. Дори само на идейно ниво е плашещо!

Виждам че сте преминали на най-здравословното хранене веган. Единствената още по-здравословна диета е гласуването. Станете наш абонат. Имаме цялата Менделеева таблица. Започвайки от водород във вид на окис, кислород с маркуч за лека нощ, живак за махане на подагра, та чак до олово за боядисване на косата (отдолу), титанов окис за избелване и дори плутоний за специален чай. Добре дошли в химическия завод. Имаме и специална оферта за органични съединения. Протеини от скакалци вегани са новия хит.

Абе Поли, тази мода не отмина ли вече. Ясно е, че ти се ядат пържоли, ами яж.

Не готвиш,щото си мързелива:))

Според това изследване,Земята ще бъде спасена ако: ..бъдат премахнати мъжете ..животните ..сладките неща ..алкохола. ..колите.. Че то за който остане ..егаси живота !

Фара за тия дивотии на еко талибаните

Веганите не ядат животни. Те ги подяждат. За сладкишите съм съгласна. Това са празни калории, нищо полезно няма в тях. Ако повишат цените и данъците върху тези стоки, консумацията ще намалее. Данък “сладко” да отива директно в здравеопазването.

май вече е време да хванем цепеницата...

В Европа ще ядем скакалци, ще живеем в жилища с 2 метра тавани, ще плащаме ток на тройна цена, ще разделяме разделно боклука. А в Азия и Африка ще станат 10 милиарда, ще горят въглища на поразия, ще си ползват пластмаса на поразия. Е така нищо никога няма да се промени. Без общи правила нищо няма да стане.

от известно време си мисля, §е спасението за европейците скоро ще бъде да избягат в Африка.

Е..л съм я у планетата тогава. Планета без ракия е като пача без чесън.

Подготвят ни за настъпващия глад.

Хаха, дайте ми пържолите аз искам да си вредя, пък си яжте соята и буболечките. Фабриките им ебаха мамата на въздух и вода. За месото се хванали. Мога ли да ви...

Билд бек бетър, нали такава беше мантрата на евроатлантиците чинно козируващи на световния икономически форум. Buil back better ама без месо и частна собственост за ратаите като нас.

Не консумирам месо и риба вече повече от 25 години. Сладки десерти сигурно веднъж на месец се случва да консумирам. И на база опита ми казвам съвсем категорично, че вегетарианската диета е точно толкова скъпа колкото на месоядните. Заланчуците никак не са по-евтини! Моята салата идва като цена точно колкото два свински котлета! А и виното е с растителен произход ;) И от него не се отказвам. С други думи: всякакви крайни извращения водят след себе си фашистки регулации и закони. Трябва да се търси баланс, а не да изпадаме в крайности. Освен това климатичните промени може да се окаже, че са регулярно явление ;) Да не споменаваме индивиди, които призовават за намаляване на изпозлването на самолети, а паралелно с това летят с частните си машини, защото имали нужда от спокойствие и уединение. Или пък онези, които призоваваха да не се пътува от плажа на вилата си на частния си остров. Или жената на Ердоган, която иска турсците да намалят месото, а паралелно с това устройва пиржества в чиста новичкия си дворец. Лицемери!

Много ще се изкефя ако се окаже, че вегетарианеците не се хванат на тази долна пропаганда и имат подобно на твоето, балансирано мнение....

хората ще се усетят как ги прецакват с крайни манупилации и ще променят режима ;) Историята показва, че екстемизма няма място на тази планета. Лошото е, че тези промени винаги са били съпроводени от войни. Да, видим как ще завърши поредната порция измислени кризи!

За ваксинираните обаче може по малко месце, веднъж седмично. Но само след 3 дози. За спутник не важи щото не е демократичен.

Почват още от сега с кандърдисването. Eat the bugs and live in the pod. Тая няма да мине по тези ширини. Няма достатъчно джендъри

Тъпанари, нищо не сте разбрали. За да "спасим планетата " трябва изобщо да не се яде. Само водичка и то по малко.

тоест имат предвид прдня? Да избием мъжете, за да не замърсяват въздуха, като си изпускат душата. А сега сериозно. Някой знае ли как измерват това изпускане на "вредни емисии"? Следят те дали ядеш сладки или месо и ти слагат някакъв сензор отзад, който измерва? Сриозно питам. А на кравите как им засичат вредните емисии, демек прдните? Ами да забранят да пием и вода, защото след всяко пиене поглъщаме въздух и после се оригваме, а нали знаете какво е оригването, пр*дня сбъркала пътя.

Поредната глупост на веганите…

С всеки изминал ден става все по-евроатлантическо....Ура..

Ха престанете да ни занимавате с идиотии на изкукуригали хора.. За такива като Тумберг си има специализирани заведения..

Сладката вода ще свърши ,ако всички спрат да ядат месо.Защото ще се напоява много повече. Аралско море е изчезнало така.

Аз не виждам логика в това умозаключение. Ама щом имаш осем +, сигурно тъпия съм аз. Само да вметна - намерете данни колко вода се ползва за "производство" на 1 кг. месо и аналогично за 1 кг.ориз ( например) и тогава умозаключвайте подобни мъдрости.

Биха ми първа доза от Модерна и имам болки в сърцето.Явно имам миокардит. Денонощно ме боде . Ставам Антиваксър.

Ще мине до 6 седмици , надявам се. Стискам ти палци !

Демек,до следващата дозичка

И мен ме ваксинираха и ме заболя кор...ата!

Тогава да изсечем всички гори ,за да сеем растения.

А най ме кефи, че никой не реликира оня неграмотник, дето плюе българите. Само му хакат минуси. В едно изречение, две запетаи и едно членуване.

Ние ще си ядем месо, ще си пием алкохол и ще ядем сладко! А вие бъдете кекъви и нещастни!

с "А"... Може пък граматическите грешки да се дължат на месото:-)

е написаното тук пък и техните проучвания! Много повече пари се дават за плодове и зеленчуци със съмнителен ГМО произход маскиран под " ЕКО".....Това са пълни глупости...да си ядат боклуците ние докато имам още малко що годе истински неща ще си ги ядем! Преди седмица даваха по някои от научните канали- "Измамата - глобалното затопляне"...препоръчвам го - https://www.youtube.com/watch?v=OI9TzoZP05I поредния кьор фишек като това тук.

Явно, по тази логика, най-добре за планетата ще е ако изобщо спрем да съществуваме - факт... И какво? Всякакви идиоти се изхождат по въпроса... С какво помага демагогията и нихилизмът на тези "специалисти" и "експерти" - с нищо. Просто поредните тъпотии, които да занимават мозъците на простолюдието с откровени безсмислици!

Хареса ми. Хитро наложиха данък въздух. Това е най великото постижение. Никой в световната история не го е правил. От този данък за милиарди, дават по някой милион, на родителите на Грета, и на други талибани!

ЩЕ Е ДА СИ НАБИЕМ ПО 3 ДОЗИ "МОДЕРНА", КАТО ПРЕДИ ТОВА РЕЗЕРВИРАМЕ ПАРЦЕЛ В ...

Астра зенека!

Нещата отиват ма "данък манджа"....