Защо Катар строи шосета със син асфалт

Известно е, че асфалтът става много горещ, заради тъмния си цвят, особено в страните с и без това високи температури

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой да ги светне за "синя зона"...

Глезотийки.

Защото ....врееемеетооо е тяхнооо ... ха ха ха

и що не ги боядисат просто останалите

По Бъкстон направиха едни велоалеи при последния ремонт. Червени, с нещо като мозайка, мазилка, грозна работа. Вече 2 пъти ги препръскват и пак са тотално излющени и избелени. А представи си на 80 градуса да минават по боята автомобили, не колелета и пешеходци.

Тя на Витошка боята дето са я сложили е за толкова - 1 година без много валежи, нищо че по документи сигурно ще на същата стойност като при арабите. Шейховете пари непестят за качество, стига разбира се да има ефект от цялата работа...

Щото си нямат тиква и герберчета. Е за тва!

Защо,аи защото са птивърженици на СДС и Лески-Пърмак! За това!

Благодаря ви, dir-ници! Не знаех, че Доха е тропическа страна!!

Катар, де!

То видно, сама си слагаш плюса, ама не си права. Арктическа е, всеки знае!

Тропиците са географски регион на Земята, между Тропика на рака в северната полусфера, на приблизително 23°30' (23,5°) северна ширина, и Тропика на козирога в южната полусфера на 23°30' (23,5°) южна ширина. Доха Координати 25° 18′ 0″ N, 51° 32′ 0″ E Десетични 25.3°, 51.533333°

Преди мрака на ислямското Средновековие, арабите са били сред най-добрите изобретатели и учени на земята. Малко по малко и в техните общества настъпва просвещенска епоха и отърсване от религиозните догми, макар и няколко века след Ренесанса в Европа. А освен това петролните и газови богатства им позволяват да учат в най-престижните световни университети.

Те и французите до Наполеон са били велики войници, без ирония. Но след избиването на две поколения мъже тогава, наследниците им....са това, което са в момента. Два века вече - воини, които Гудериан прегази за 24 чАса :) Да не споменавам римляни и италианци или дори днешните немци. Нациите също се променят, понякога до неузнаваемост.

Той затова вчера Макарон се моли на Путин да му върне живи джихадистчетата от Сирия.

Французите са доста добри войници и след Наполеоновите войни печелят още доста други войни. Победители са в първата и втората световна война. След което насочват вниманието си към Африка. В момента в Африка Франция има водеща роля и се намесва в повечето военни конфликти там.