17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво е бъдещета на оси ,живеещи под керемидите???

Е как така пчелите изчезват, а мухите и комарите не?

важно е бойко да е жив

Проблемът не е в климатичните промени, а в радиовълните и излъчванията от GSM антените. Грета Лудата подукоросва хората и влия е в/у мнението им. Истината ще излезе накрая когато хората започнат да умират и GSM монополистите започнат да предлагат защитни облекла от радиовълните за цивилното население.

А 5G връзката кой знае как ще ни облъчва

Пръскат от небето кемтрейс. Там ,където минават самолети и оставят дири , пчелите стават неспокойни До там са стигнали, че да внасят мед от Латинска Америка. Айнщайн го е казал. Изчезнат ли пчелите на човечеството не му остава много .Още една причина за вредата от НАТО. Интересно в Гърция и Турция не пръскат .Хората си пазят небето.

Грета! Познахме те! Пак си назубрила поредния гретинизъм!

Да ли сме милиард и двеста милиона за екология ама ефект нула Ако даваме поне сто милиона за наука в селско стопанство ефекта ще е много голям .

Да видим какво ще правите тогава с всичките тия пари дето си ги пазите ;)

как ли ще живеем без летящите мравки .... УЖАС ! а ако вземат да изчезнат и комарите ... О-о Боже! как ли ще живеем!

Споко... баба ти Меркекл ще ни внесе имигранти-комари от Сирия.

Щях да напиша, че си полуидиот, ама не е вярно... баш пълен идиот си!

Те затова УСА наливат милиарди в Наса, за да намерят планета като Земята, щото часовникът на "Страшния съд"може да чукне 12:00 ... обаче всички потенциално обитаеми екзопланетиса на мн светлинни години от нас и трябва да мине поне още едно хилядолетие докато имаме подходяща технология, за да достигнем до тях ...дотогава трябва да се грижим за планетата ни ... но мерки не се взимат ... и ще се получи след дъжд качулка чакайки извънземните да ни помогнат ама надали

ме ожили - няма значение дали е работничка или царица...ама какви ги пишете - "нямали контри" - пишете - не са като онези пчели, които при ожилването си оставят жилото...само че при мен случаят беше точно такъв - имаше и останало жило...може би защото не тя ме ожили, а аз я настъпих и така я предизвиках :-)

Ама не смеете г-да велики учени, да напишете статийка срещу компаниите произвеждащи пестициди ...като Байер и Монсанто нали....защото тези компании ще ви наврат псевдо-дипломите в псевдо-задниците Ви.

Какво общо имат пестицидите със статията? Да нямаш предвид инсектициди?

Особено ГМО.

тъй като са ЗЕМНИ пчели....какво става, ако се пръска с пестициди земята ?

Не съм специалист, но ми се струва малко верочтно насекоми да изчезват заради затопляне с няколко стотни от градуса. За обикновените пчели отдаавна се зана че изчезват не заради затоплянето, а заради замърсяването на околната среда и урбанизирането на все повече територии.

И какво по точно ще унищожи тези земни пчели?! Доколкото знам, колкото по низш един организъм е, толкова е по устойчив към промени в околната страна, и съответно видът е по труден за унищожение! Хората от хилядолетия са се опитвали да унищожат хлебарките или плъховете например, но досега не са успели, и няма изгледи в обоздримо бъдеще да успеят! Напротив, счита се, че и хлебарките, и плъховете биха преживели глобална ядрена война, която би унищожила човешкия вид! Така че силно ме съмняват тези прогнози как пчелите (или в случая земните пчели) щели да изчезнат в скоро време в резултат на човешката дейност! Между другото, има ли данни някой вид насекоми, обитаващи нашата планета, въобще някога да е изчезнал в резултат на човешките дейности?!

Много видове са изчезнали в резултат на човешката дейност. Първите, които ми идват на ум, са тазманийското куче и африканската мечка.

Тасманийското куче и африканската мечка за насекоми ли ги считаш?!

Не се съмнявай, че ще изчезнат. Както са изчезнали стотици видове, така и пчелите и то не само земните, а и медоносните. Популацията им намалява главоломно в последните 10-тина години и това не са само празни приказки. Ще го усетим много осезателно в много близко бъдеще. И причина не е толкова глобалното затопляне, с което смятам че доста се спекулира, а ние двуногите, с нашата алчност и производство на смъртоносни за тези насекоми отрови - хербициди, фунгициди, инсектициди, с които ръсим повсеместно, И няма кой да спре такива гиганти като Монсанто, чиито годишни приходи са над 15 млрд долара. Другият бич за земните и медоносните пчели са генномодифицираните растения, които също са разпространени повсеместно. И препаратите и генномодифицираните растения не само, че директно тровят тези нежни насекоми, но и водят до унищожаване на имунната им система. Ако все още имаш някакви съмнения относно тази статия, помисли си, ако консумираш мед, какъв е вкусът му - в повечето случаи нискокачествен, изкуствен, внесен от Китай и Полша. След пчелите идва нашият ред, но за разлика от тях, за смъртта на които сме виновни ние, то ние ще се самоунищожим.

Я си отгледай мед и тогава говори за вкус. Купешкия е с добавки на кво ли не.

само ще остане меда от дърветата - липа, акация, кестен...

Споко, какквито и идиоти да се пръкват по замета, Бог няма да ни забрави - не се побърквайте журналисти!

Тук някои още не са разбрали защо този вид пчели се наричат земни, но ръсят щедро мнения?!

Когато пръскахме едно време с торове и препарати, инкубационния период беше 24 до 48 часа, сега е от една седмица до един месец.... с две думи, всичко наоколо измира....

Убихме планетата, но пък тя ще убие нас. Кръговрата на природата. Няма как да използваш всичко по много и да очакваш да няма последствия! Започна следващото голямо измиране на видове в историята на Земята. И ще минат милиони години докато се появи следващият бум на видовете!

Човекът може да убие планетата, колкото бълхата може да убие кучето.

Човек може да не убие планетата буквално, но е достатъчно да унищожи хранителната верига, на върха, на която сме ние.

Западните идиоти и тяхната алчност убиват всичко. Пеят, че няма глобално затопляне, ще тровим и ще изсмукваме природата, после започват да пеят друга песен, ами то умира природата, защото има глобално затопляне.... долен капиталистически цинизъм...

Защо си мислиш, че само западните идиоти я убиват? Ти кола не караш ли, не хвърляш ли боклук, месо и риба не ядеш ли? А ако случайно се топлиш и на дърва.. или пък не дай си боже и въглища.. Пластмаса не ползваш ли?

Мда,мъдро разсъждение!Само че!Аз правя по 6-8 хиляди на година с колата.Изхвърлям в коша 100-150 кг боклук годишно.Мога да си позволя да плащам до 80-90 киловата енергия месечно.И сега като си толкова умен сметни кой съсипва повече природата,аз или някой в Германия,Франция,Швейцария и т.н.

тези земни пчели.Има ли и извънземни.........

но няма как да ги видиш :-)

Боли ме душата от такива новини, няма нищо по-голямо от живота и това което се случва дълбоко ме натъжава.

Гледай детето си и не се прави на разбирач

Затоплянето няма нищо общо, но пестицидите на Монсанто - имат. хе-хе

Ракията ми да е силна и не ми дреме. Не мога да спася света.пише го в книгите за самоусъвършенстване.да гледаш себе си

Когато мечката играе в двора на комшията, рано или късно идва и при тебе джендър хренав.

:-)

Въдят се гадинките,като за световно!И земни и въздушни всякакви.А птиците са в пъти повече.Есента Ед и ято от хилядикосери за секунди щеше да ми унищожи всичкото грозде,добре че се случиха по това време на вилата.Небето беше почерняло.....

като не са им оставили друго за ядене са налетяли на гроздето ти.

Ама колко са умрели от пчелите..колко хора са алергични към тях

Както се казва идва Началото на КРАЯТ.

в Германия изчезват насекомите. Заедно с тях изчезват и пойните птички. Преди време техен учен беше предупредил, че не е далече времето, когато може да се оакажат с "тиха" пролет- без птичи песни. А пък цялото изследване започнало, когато му направило впечатление, че след като карал дълго колата, през някакъв район, по предницата почти нямало налепени мушици. Обяснението е, че индустриалното селско стопанство унищожава екосистемите. Трябва да се смени схемата , по която се раздават евросубсидиите за селско стопанство. Сега те се раздават за засята площ. Заради това не е останало незасято поле и в крайна сметка са унищожили местообитанията и са извадили екосистемите от равновесие. А пък народа яде боклук, ама му го пробутват евтино и раята кълве на ниски цени. И всичко това заради едната алчност.. както пише на няколко места тук.

Това е лъжа. В Германия броя на пчелите де удвои е последните две години

На пчелите или на търтеите ?

В коя... Германия бре, тикво:)))??? Защото в тази, в която съм аз(област Баден-Вюртемберг)не останаха места, на които да няма плакати, че пчелите постоянно намаляват и... маймуните на два крака трябва да се замислят, какво следва след като те изчезнат!

Новите пестициди са безвредни за пчелите.какво говорят тия

защо умират? Навремето имаше земни пчели, които се завираха в корените на кактусите ми. Бяха подобни на домашните. При правенето на тунелчетата те махаха камъчетата от какттусите. Носеха части от листа и така си правеха пашкулчетата. Сега тези пчели ги няма. Вместо тях има други, дето са много малки. Преди години, когато зацъфтяваха липите се чуваше жужене, сега - не.

От старост умират

Този тъпак Тръмп дано да прочете този материал за да разбере че има затопляне на климата главно от дейностите на Америка и да севключи в намаляване на емисиите.

И като го прочете ще каже ,,Русия и Китай са виновни".

These things happened. They were glorious and they changed the world... and then we fucked up the end game.

Човечеството е на изчезване и няма да спрем докато не се унищожим като малоумни побеснели и алчни маймуни, каквито сме. Но няма страшно планетата ще ни затрие и ще се пръкне нещо по-добро от нас. Правила го е и преди.

Маймун иска да яде банан и да ходи на екскурзия, маймун природа не го интересува.

И ще останат само извънземните...

Най - лошото е, според мен, че единствената причина е човешката глупост.

Алчност по-скоро

И е смешно как човечеството цапа, унищожава и руши собствения си дом. Същевременно ежегодно дава 1800 милиарда долара за да се репчи с ракети, танкове самолетоносачи и т.н. Без да осъзнава че с тях срещу природата не може да воюва.

тъй като ВОЕННИТЕ - като множество търтеи...нямат мозък, но имат алчност...те не ОСЪЗНАВАТ, че воюват И срещу себе си...или може би времето е такова...НЕ - винаги е имало заблудени...но преди напр. са били РЕЛИГИОЗНИТЕ...Господ си знае работата: както е създал света, така и ще го разруши.

Не глобалното затопляне ще доведе до изчезването на пчелите! Глобалното затопляне е измислица за още данъци. Земните пчели наистина могат да изчезнат, но от ГМО земеделските насаждения! Там е проблема.

+пестициди + насищането на ефира с радиовълни

ИЗСЛЕДВАНЕ не върху мишки, а върху пчели...напр. как им влияят не радио, а електромагнитното излъчване от 55555 жжжжжжжжжжжжжжжжжжила ?

Това са глупости.природата сама се регулира. Пишат такива неща за да оправдаят заплатата си .аман от разбирачи

Kidding... right?!

Природата не търпи празно изчезват пчелите появява се друг вид несекомо

Да. След това изчезват хората. Появява се нещо друго на тяхно място - може би някакъв нов вид гризачи, приспособени към пустинния климат.

Когато от една и съща площ искаш да направиш 5 пъти повече добив, използвайки изкуствени торове , тонове пестициди и хербециди, унищожаваш всичко наоколо. Накрая природата сервира солената сметка за алчността.

трябва да се поощрява не създаването на повече консумация - ядене демек, а намаляването на консумацията - на яденето де....но това ПРОТИВОРЕЧИ дълбоко с основите на капиталистическото общество !

за измирането на пчелите. там, където се торят площи с растения, където събират мед пчелите, с торове, чийто химически състав е унищожителен за популацията, пчелите измират. гледах филм по въпроса. не отричам сновната теза, просто допълвам кое е смъртоносно за пчелите.

idio

въпросната земна мъхеста печла, която явно живее в топки от храсти или изоставени леговища, едва ли е толкова важна за опрашването на планетата. Моите лимони ги опрашват всякакви други насекоми. да не се прехласваме по земната мъхеста пчела а? коялто дори и мед не ни дава. А Доматите ми, несъмнено ги опрашват мухи и всичко друго което лети

Тогава си яж л*йняните домати и трай!

и другата характерна особеност на земните пчели :-)

Напротив! А лимоните си ги опрашвай сам като си толкоз печен

верни разсъждения тоя път! Не са ли виновни хората за промените в екосистемите???????????

Странното е , че Ванга е споменавала нещо подобно, че първо ще изчезнат пчелите......

Грешиш, баба Ванга каза, че първо ще изчезне водата и после пчелите!

мисля, че за водата казва ,че ще стане по скъпа от златото, а за пчелите че ще изчезнат

Алчност

Това означава постепенното изчезване и на човешкия вид. От Homo Sapiens и без това не са останали много индивиди. Невижданата лакомия, абчности и простотия погубват света. Спрете пестицидите.

Отнася се и за българите.