Какво трябва да знаем за тях? Мълниите са и космически продукт

Най-новите научни схващания отделят съществена роля и на космическите лъчи при зараждането на опасния и зрелищен феномен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Senator1

Малко лабава ми се вижда теорията за произхода на мълниите. Не се взема предвид движението на Земята. С всяка измината секунда Земята променя положението си срещу свързаните с нея планети и звезди и това несъмнено поражда някакви следствия. Ако на север има положителни заряди, то обратното, на Юг, може да се очакват отрицателните заряди на мълниите. Мълнии не мооже да има без магнитно поле.

Senator1

Може би трябва да се каже, че мълнията извлича азота от въздуха, смесен с дъжг и така става естественото наторяване на почвата. Даже си мисля, че азота приет с дишането търпи някаква промяна в дробовете и че съвсем не е инертен газ. Повод за подобни размисли ми дават онези хора, соларните, които живееят само на слънчева енергия. Може да се окаже, че полученана енергия от Слънцето разгражда по някакъв начин азота в тялото на елементи, необходими за поддържането на живота. На този принцип ми се струва че са сътворени биороботите, тъй като за придвижването им е нужна енергия, а няма няма как да се получи освен чрез някаква химическа реакция, вместо да се ходи постоянно до "акумулатора" за зареждане.

Продавам аналогов ток на буци, от цепнат маркуч и употребяван в презервативи.

Доживях да видя грамотно написана статия! В Дир-а! Браво! Леко уточнение за гръмоотводите. Слагат се не за да минава електрическия разряд през тях. Като се стигне до разряд вече е късно. Гръмоотвода основната му задача е да пази от натрупване на статично електричество - отвежда го в земята и предотвратява образуването на пробива за който се говори в статията. Целта е ясна разряда да се разреди някъде другаде а не където има опастност да убие някого.

Тесла доста е поработил по въпроса

Оставил малко и за теб, да плямпаш небивалици!

2-пъти падаха до мен-на около 30/40 метра и се чува само пляс ,а не гръм и от тогава се крия като има гръмотевици. Че третия може да е фатален.

muhoebec@

И до мен е падал гръм на 30-40 метра. Първо усещаш статика с космите си някаолко секунди преди да падне, после по земята пробягват коронни разряди. После тряска.

Интересно как пада ГРЪМ? След като гръм е следствие от мълния, звук породен от рязко затопляне и разширяване на въздуха покрай светквиците.

Е това е друго нещо, по-различно от ония експерт. Браво ДИР.БГ така ми харесвате!!!

Я гледай, Thunderstruck не било само песен на AC/DC.

AC/DC са адаптери за преминаване от аналогов към прав ток. ;)

Бухахахаха - аналогов ток. Ти определено задмина и журналетата на Дир. Просто не е истина...

Да не си дипломиран инжинер, че те такива ги говорят?!?! Някой като ДИР.БГ им викат експерти!!!