В следващите дни в бърза последователност, характерно за март, ще се сменят априлски 20-градусови температури, рязко, но кратко застудяване и отново топло време в края на седмицата.

Днес ще бъде слънчево и топло с температури в повечето места от 12 до 18 градуса. Облачността ще бъде средна и висока, по-значителна след обяд над Западна България. Ще духа слаб южен вятър, в Източна България на места временно умерен.

През нощта ще бъде топло за края на февруари, с температури от 4 до 8 градуса. Ще духа слаб южен вятър.

Утре вятърът от юг в Източна България ще се усили. Ще има средна и висока облачност, прозрачна за слънчевите лъчи, които ще повишат температурите. През деня ще бъде много топло за сезона, с максимални стойности от 15 до 20 градуса. До края на деня ще остане почти без валежи.

В четвъртък ще нахлува студен въздух. Вятърът от северозапад ще се усили и ще бъде умерен и временно силен. Ще завали дъжд, в планините и Предбалкана - сняг. Температурите сутрин ще са от 3 до 9 градуса, а около обяд - от 7-8 градуса в западните райони до вс еоще 15-16 в крайните източни части на страната. Сняг или мокър сняг ще превали и на места над 700-900 метра надморска височина, но съществена снежна покривка няма да се образува. 

След обяд студената въздушна маса ще обхване  и източните райони. Преваляванията ще спират и до полунощ срещу петък ще спрат навсякъде.

В петък през нощта за кратко вятърът  ще се ориентира от юг, но сутринта ще стане северозападен и ще се усили. В петък сутрин температурите ще бъдат от минус 2 до плюс 3.

През деня през страната ще премине атмосферно смущение. От запад на изток ще превали краткотраен дъжд и сняг. Температурите ще бъдат от 7 до 12 градуса.

В събота и неделя ще бъде без валежи. температурите ще се повишат.