До края на деня днес  облачността над страната ще бъде променлива, в западната половина - често значителна, макар предимно висока и средна.

краткотрайни валежи са възможни в крайните западни и югозападни райони. Дневните стойности ще достигнат 26 до около 31 градуса. Ще духа слаб,  на изток до умерен източен вятър.

Още след полунощ над западната, а по-късно и над централната част от страната на много места ще превали и прегърми.

Утре ще бъде неустойчиво, на места ще има гръмотевични бури, не са изключени и локални градушки. Интензивни явления от този тип са възможни в централните части на страната.

Дневните температури ще останат малко под обичайните за август - от 25, 26 до 31 градуса.

Доста неустойчиво ще остане и в неделя над западната половина на страната. Там ще има места с интензивни превалявания с гръмотевици, временно усилване на вятъра  и локални градушки.

Температурите ще са от 21-24 градуса по високите западни полета до 33 градуса на места в Източна България.

През двата почивни дни по-подходящо за почивка време ще предлага морето. Там ще бъде слънчево или с малка вероятност за валежи, докато и в събота, и в неделя, в планините на запад ще бъде силно неустойчиво и дори опасно за дълъг престой на открито, заради вероятността за внезапно разваляне на времето, порои и гръмотевици.

В понеделник атмосферата ще започне да се стабилизира на запад, а валежи и гръмотевици ще има в източните райони. Ще започне повишение на температурите, които във вторник в низините ще достигнат 33-35 градуса, а в средата на седмицата ще има и стойности, близки до 40 градуса.