Днес ще бъде облачно. Над цялата страна ще вали, като след обяд в северните райони и високите полета на запад валежите ще преминават в сняг.

Максималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, в южните райони до 11-12 градуса. В Източна България ще духа умерен и силен североизточен вятър и в североизточните и планински райони ще се образуват преспи и навявания.

НИМХ е обявил жълт код за 20 области.

През нощта ще остане облачно. Преваляванията ще продължат. В северните райони ще превалява сняг, а в южните райони — предимно дъжд, като сутринта е възможно той да се премесва с мокър сняг.

Ще духа слаб, в Източна България умерен северен вятър. Минималните температури сутринта ще са от около минус 3 до плюс 1 градуса. 

Утре още преди обяд преваляванията ще отслабват и спират. Температурите през деня ще бъдат от 2 до 7 градуса, малко по-ниски на места в Лудогорието и по високите западни котловини, където все още ще има снежна покривка.

В Източна България все още ще духа до умерен северен вятър, който привечер ще отслабва.

В Европа в западните и югозападни части температурите слабо ще се повишат и на места ще превали дъжд.

В източните и част от централните райони на континента остава по-студено от обичайното, особено в Москва, където температурите сутрин отново ще бъдат близки до минус 20.

В петък сутрин ще бъде студено за средата на март, с минимални температури от около минус 5 по високите полета на запад със снежна покривка до около нула градуса. През деня ще се затопли и дневните температури ще са от 5-6 до 11 градуса.

В събота вятърът ще се ориентира от запад и през деня от изток на запад по слабо изразен атмосферен фронт на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са от минус 2 до 4, а дневните от 9 до 14 в повечето места.

В неделя ще бъде по-топло, с положителни минимални температури и дневни от 12 до 17 градуса. Облачността ще се увеличава и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде облачно.

През нощта срещу понеделник ще започнат превалявания, които в понеделник ще обхващат цялата страна.

В низините ще вали дъжд и валежите на много места ще бъдат значителни. - до около и над 25-35 литра на квадратен метър. В планините над 1300-1500 метра ще вали сняг.

Дневните температури ще бъдат от 7 до 14 градуса.

По-често облачно, с превалявания от дъжд, в някои дни по високите части и от мокър сняг, ще се задържи времето през по-голямата част от следващата седмица. Температурите през повечето дни ще бъдат около или малко под обичайните за средата на март.