Месец март продължава с характерното си капризно време и утре много места в страната ще си припомнят зимата със снеговалежи, виелици и снежна покривка.

Днес облачността ще се увеличава.

Привечер от запад ще започнат превалявания, които до полунощ ще обхващат Западна България и част от Дунавската равнина. Ще се усили и вятърът от североизток. Ще вали дъжд, по високите места на запад — сняг. В София утре ще се образува снежна покривка.

Минималните температури утре ще бъдат от нула до 5 градуса.

През деня ще бъде облачно. Валежите ще обхванат по-голямата част от страната. По високите места в Северна България и високите котловини на запад ще вали сняг, а в ниските — дъжд и сняг. В южните райони ще вали предимно дъжд, а в планините — сняг.

Дневните температури ще достигнат 3 до 8 градуса. Ще духа умерен и силен вятър от изток и североизток. По старопланинските проходи и Лудогорието има условия за навявания, бъдете внимателни, ако ви предстои пътуване, а ако можете, най-добре го отложете за четвъртък, когато валежите ще спрат.

В западните части на Европа на места ще превали слаб дъжд. Топло е по Средиземноморието, а в централните части нахлува по-студен въздух и там ще застудее. Но не толкова, колкото в Москва, където температурите утре сутрин ще бъдат около минус 21 градуса.

У нас в четвъртък преваляванията постепенно ще спират, но ще остане сравнително студено, с температури след обяд от 3 до 8 градуса.

В петък ще започне постепенно затопляне  и в края на седмицата отново в следобедните часове ще има места с температури, близки до 20 градуса.

Това подобрение на времето ще бъде за кратко и още в началото на следващата седмица отново ни чакат превалявания, предимно от дъжд.