Зимният сезон приключва климатично с последния ден на февруари (да не се бърка с астрономическата зима, която продължава до пролетното равноденствие!). Въпреки, че тази година е с един ден по-дълга, тя приключва като една от най-меките от началото на хилядолетието. В следващите дни ни очаква променливо време, но зимни явления ще има единствено в планините.

Днес ни очаква облачен и дъждовен ден.

С прекъсвания ще превалява над цялата страна. В низините ще вали дъжд, а в Предбалкана и високите полета дъждът ще преминава в мокър сняг. Дневните температури след обяд ще достигнат 4 до 10 градуса.

Ще духа слаб вятър от север-североизток, а в крайните северозападни райони - от северозапад.

През нощта все още ще превалява слабо, главно в централните и западни райони на страната. Ще духа слаб вятър от север и северозапад. Минималните температури ще са от нула до 5 градуса, малко по-ниски, до около минус 1, минус 2 по високите котловини на запад. 

Утре ще остане предимно облачно. Преваляванията ще отслабват и спират. Ще духа слаб вятър от северозапад. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10, 11 градуса.

В събота ще има променлива облачност. Ще духа умерен вятър от север и североизток, който след обяд ще отслабва. температурите ще останат без промяна, спрямо тези от петък.

В неделя минималните температури ще бъдат от минус 3, минус 4 до плюс 3 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад и югозапад  и с него ще постъпва по-топъл въздух.

Дневните температури ще бъдат от 8 до 13, на места в западната част на Дунавската равнина до 15-17 градуса. В Северна България облачността ще бъде по-често значителна, макар предимно средна и висока, а на юг ще има и слънчеви интервали.

Променливо, динамично, често ветровито, но доста топло време за този период от годината, предстои през първата половина на следващата седмица.

В понеделник вятърът от северозапад ще бъде силен, на места  - и бурен. Дневните температури ще бъдат около 15 градуса, а в някои дни на места ще доближат и 20 градуса. Заради твърде динамичната обстановка, следете редовно актуализациите на прогнозите в следващите дни.