От утре предстои чувствително и продължително затопляне на времето. Температурите няма да достигнат летни стойности, но 20-24 градуса, каквито ще има на места през следващата седмица, са твърде високи за ноември, обичайните за който са около 10-12 градуса. За разлика от топлото и слънчево време до преди дни обаче, сега ще има повече облаци и в някои дни ще превали дъжд, макар на фона на топло за ноември време.

Днес ще остане хладно и предимно облачно, с температури от 5 до 10 градуса в по-голямата част на страната. на места все още ще превалява слаб дъжд, но до довечера валежите ще спират навсякъде, последно - по Черноморието. ще духа слаб вятър от изток и североизток.

Утре денят ще започне с ниски температури, от около 2 до 7 градуса. На места ще се образува слаба слана. 

Още сутринта вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне процес на повишение на температурите. През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще достигнат 10-16 градуса.

В неделния ден вятърът от юг-югоизток ще се усили и ще бъде умерен, на места временно силен. Температурите ще се повишат още и ще достигнат 12 до 18 градуса, по-ниски в северозападните райони, където и облаците ще бъдат по-ниски и по-плътни. Там са възможни и мъгли.

Времето в планините ще бъде по-често облачно, по високите части - доста ветровито, с температури над обичайните за ноември. На 1200 метра надморска височина температурите през деня в събота ще достигнат 8 градуса, а в неделя до 11-12 градуса.

В понеделник ще бъде топло за ноември, с минимални температури от 6 до 11 градуса и доста високи дневни стойности - от 19 до 24 градуса в по-голямата част от страната.

По-хладно ще остане в западните и северозападни части, с температури до около 14, 15 градуса. Облачността ще бъде значителна, но над Централна и Източна България - все още средна и висока. По-късно през деня от запад на изток ще премине атмосферен фронт и ще превали краткотраен дъжд. На места ще има и гръмотевици.

Топло за сезона, с променлива облачност, в някои дни и превалявания, ще остане времето през следващата седмица.