Днешният ден ще бъде топъл и до ранния следобед - предимно слънчев. Постепенна промяна на времето започва привечер  и през нощта.

Днес до обяд ще бъде слънчево. Около и след обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността. Ще бъде топло за февруари, с максимална температура от 13 до 18, 19 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна, но ще остане почти без валежи. След полунощ вятърът ще се ориентира от североизток. Температурите ще бъдат от 2 до 7 градуса. 

Утре облачността ще бъде значителна. Слаб дъжд ще превали на места в северните райони. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса.

В четвъртък ще бъде облачно и дъждовно. В низините ще вали дъжд, а в планините - сняг. Мокър сняг ще превалява и в района на София, при което само по по-високите части е възможно да се образува тънка временна снежна покривка. Максималните стойности няма да се различават много от тези в началото на деня и ще бъдат от 4 до 9 градуса, малко по-ниски по високите западни полета.

Ще духа слаб северен, в западната част на Дунавската равнина - северозападен вятър.

В петък преваляванията ще спрат. Температурите сутрин ще бъдат от нула, минус 2 до плюс 3-4 градуса, а дневните от 6 до 11, 12 градуса.

В събота температурите ще останат без съществена промяна: минимални около и малко  над нула градуса и дневни от 6 до 11. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от северозапад, в Източна България - от север. 

В неделя минималните температури ще останат почти без промяна, но през деня вятърът ще се ориентира от запад  и ще започне бързо повишение на температурите. След обяд те ще достигнат 10-15 градуса, в северозападните райони и малко по-високи.

В началото на следващата седмица, според предварителните сценарии, температурите ще достигнат стойности от 17 до 22, 23 градуса.