След няколко дни с по-приятни температури около 30 градуса, от неделя-понеделник предстои постепенно завръщане на горещините.

Днес ще бъде слънчево, с поява на купеста облачност, но малка вероятност за валежи.

Дневните температури ще са от 28 до около 32 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток.

През нощта ще бъде ясно, с повече облаци над западната половина от страната. Вероятността за валеж е малка. Сутринта минималните температури ще бъдат от около 14 до 20 градуса.

Съботният ден ще започне с по-значителна купеста облачност на запад, но само на изолирани места около планините там е възможно да превали слаб краткотраен дъжд в часовете преди обяд. Дневните температури ще бъдат от 29 до 33 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток.

В неделя ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд,но без валежи. Дневните температури ще се повишат и ще са от 30 до 35 градуса. Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен североизточен вятър.

Горещините се завръщат в понеделник, с температури през деня от 32 до 37 градуса. ще бъде слънчево, без валежи. Ще духа слаб източен вятър.

От вторник поне до края на следващата седмица започва продължителен много горещ период, с дневни температури най-често от 35 до 39 градуса, но с голяма вероятност в някои от дните ще има места с максимуми и до около 40 градуса.