През днешния ден ще има разкъсана облачност, но все още ще бъде сравнително топло за октомври, с температури след обяд от 17 до 23 градуса. На места, главно в източната половина на страната, ще превали слаб дъжд.

Утре облачността над западните и централни райони ще бъде значителна и около планините в Западна България ще превали дъжд. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат от 8 до 13 градуса, а максималните ще останат без съществена промяна, от 18 до 23.

В събота и неделя ще бъде по-често облачно. Минималните температури ще останат високи за сезона, от 7 до 13 градуса в повечето места, а дневните през първия ден ще са от 17 до 21, а в неделя - от 16 до 21. Ще превалява дъжд, предимно слаб. По-значителни превалявания са възможни през първия ден в планините на Южна България и около Централна Стара планина.

В неделя и в понеделник от север ще прониква по-студен въздух и температурите през първия ден на следващата седмица ще се понижат по-чувствително. Ще духа слаб и умерен вятър от север и североизток. Минималните ще са от 4 до 10, а дневните в понеделник от 8 до 14 градуса, стойности, по-ниски от тези, с които свикнахме през последните 2-3 седмици с десетина градуса.

Ще бъде облачно и дъждовно, а по високите части на планините ще превалява и сняг.

Според сегашните прогнози по-значителни валежи от дъжд ще има в южните и югоизточни райони.

Във вторник валежите от северозпаад ще спират, облачността ще се разкъсва, а температурите ще се повишат и ще са от 11 до 17 градуса.