Днес денят започва със слънчево време, но около и след обяд от югозапад облачността ще се увеличи.

Ще остане без валежи. Максималните температури след обяд ще достигнат 9 до 14 градуса. В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад и юг .

Довечера и през нощта облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превали на места в Западна България. Ще бъде почти тихо. Утре сутрин минималната температура ще бъде вече по-висока, в интервала от 3 до 8 градуса.

Утре южно от страната ни ще преминава средиземноморски циклон. и над по-голямата част от страната ще бъде облачно. На места ще превалява дъжд, който над централните и северни райони ще бъде слаб или съвсем слаб. По-съществени валежи ще има над крайните южни и планински райони.

Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 в крайните северни  райони, където ще има по-съществени разкъсвания на облачността и от 8 до 13 в останалата част на страната. Ще духа слаб източен вятър.

В неделя времето ще остане без съществена промяна. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8-9 градуса. Облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превалява над западните и южни райони, но в повечето места валежите ще са слаби или съвсем слаби, а по-съществени ще бъдат те в крайните южни райони и в част от планините на Южна България. Дневните стойности ще останат от около 8-9 градуса на местата с по-плътни облаци и валежи на юг до 16-17 на места в Дунавската равнина - на север ще остане по-топло, отколкото на юг.

В понеделник от североизток ще прониква поредната порция по-студен въздух, но в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Вятърът от изток-североизток ще бъде до умерен. Минималните температури ще са от около нула до 4-5 градуса. Ще се понижат и дневните и ще са от 8 до 13 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето във вторник. Остава опасността от слани, а на места в низините  и по високите полета -от слаб мраз (отрицателни сутрешни температури).

Съществено затопляне до нормални за април пролетни температури ще настъпи към сряда, а към четвъртък -петък, според предварителните прогнози, дневните температури ще достигнат стойности около 20 градуса.