В следващите дни температурите остават юлски, но главно в западните райони и около планините на места ще има и превалявания с гръмотевици.

Днес ще бъде слънчево, в низините - горещо. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35, на места до около 36 градуса. След обяд над западните  и планински райони ще има по-значителна купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

През нощта превалявания и гръмотевици ще има на места в крайните западни райони. В останалата, по-голяма част от страната ще бъде ясно и без валежи. 

Утре минималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.Утре денят ще започне със слънчево време. По-късно над Западна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

В района на София също има вероятност да превали и прегърми.

В източната половина на страната ще бъде слънчево или с незначителна купеста облачност, без валежи.

Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса, малко по-ниски на места в западните райони с по-съществени превалявания и по морския бряг, където слаб бриз ще свали с градус-два температурите.

 

В Южна Европа продължава хубавото лятно време, а в северозападните части е по-хладно и облачно. В източните части на континента температурите се повишават и дори в Москва са възможни тропични нощи — такива при които температурата не пада под 20 градуса през цялата нощ.

До края на седмицата промяна на времето няма да настъпи. над западната половина на страната атмосферата ще бъде частично нестабилна и в следобедните часове ще има места с превалявания и гръмотевици. На изток ще бъде слънчево и горещо, почти без валежи.

Температурите остават без промяна, през повечето дни от 29, 30 до 35 градуса, в неделя в западните райони - с 2-3 градуса по-ниски.

В понеделник и вторник ще бъде слънчево и още по-горещо, с температури от 32 до 37 градуса. краткотрайни валежи са възможни само на места в планините на Западна България.