Днес  и утре времето ще остане сравнително меко за най-студения месец на годината. Застудяване с превалявания от дъжд и сняг предстои от неделя.

Днес над Западна България облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Над източните райони ще има повече облаци. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

През нощта ще бъде ясно, с температури от минус 3 до плюс 2 градуса. Ще духа слаб до умерен западен вятър. 

Утре денят ще започне с незначителна облачност, която в дневните часове ще се увеличава от запад. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще бъдат от 6 до 11, на места в Тракия и Дунавската равнина до 12 градуса.

През нощта срещу неделя северозападният вятър ще се усили още и отначало над Стара планина и Североизточна България ще завали сняг. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3,4 градуса.

В неделния ден ще бъде облачно и ветровито. С умерен и силен вятър ще прониква по-студен въздух. Сняг ще превалява на места в Предбалкана, в планините и северните и североизточни райони, но в повечето места няма да се образува съществена снежна покривка - валежите ще бъдат слаби, а по Черноморието ще превали дъжд.

Дневните температури ще са от 2 до 8 градуса. По-студено - около нулата, ще бъде след обяд над Лудогорието и Софийско.

В понеделник преваляванията ще спират, но ще бъде студено. Минималните температури ще са от минус 8 до минус 3, а дневните - от минус 3 до плюс 2 градуса. Облачността ще бъде променлива. В Източна България ще духа силен северен вятър.

По-студеното време с температури около обичайните за януари ще се задържи и във вторник, а от сряда-четвъртък температурите отново ще се повишат.