Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна в източната половина от страната. Ще остане без валежи. Максималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса.

В източните райони ще духа до умерен южен вятър.

През нощта ще бъде облачно. Дъжд ще превали на места в северозападните и западни райони, а в Западна Стара планина преваляванията ще бъдат от сняг.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг. Температурите утре сутрин ще бъдат от 3 градуса по високите котловини на запад до 10 в източните райони.

През деня облачността ще бъде значителна, но до ранния следобед ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток. Температурите ще бъдат в широк интервал: от 3 до 5 градуса в котловините на Западна България до около 15 в югоизточните райони.

По-късно през деня от югозапад ще започнат превалявания, които до полунощ ще обхванат по-голямата част от страната.

В Европа остава студено и облачно, като дори в околностите на Мадрид е възможно да превали сняг.

В петък минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток. Облачността ще бъде значителна и ще превалява дъжд, в планините и високите места на Северозападна България - слаб сняг.

В събота ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността. преваляванията от запад ще спират, Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а дневните няма да се повишат съществено и ще бъдат от 3-4 градуса на запад и северозапад до 10-11 в крайните югозападни райони. Ще духа слаб североизточен вятър.

През нощта срещу неделя отново ще завали дъжд, а до сутринта валежите ще обхванат цялата страна. Температурите ще се повишават, а по-късно валежите в южните райони ще спрат.