Предстоят още няколко дни меко за сезона време, преди съществената промяна на времето през следващата седмица.

Днес ще бъде слънчево или с незначителна облачност. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Дневните температури ще са от 7 до 13 градуса.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг. Дъжд ще превали на места в западните и северозападни райони на страната.

След полунощ в Дунавската равнина и на запад вятърът ще смени посоката си на северозападен.

Температурите утре сутрин ще бъдат от 2-3 градуса по високите места на запад до 10-11 в крайните източни райони и по Черноморието.

Утре през деня ще остане предимно облачно. Слаби превалявания ще има само на отделни места в южните райони.

В Северна България ще духа слаб до умерен западен вятър. Дневните температури ще са от 6 до 12 градуса.

В Европа остава предимно облачно. Под влияние на проникващ от североизток студен въздух там температурите са по-ниски от обичайните и вали дъжд и сняг.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 2 до 7, на изток до 8-9 градуса, а дневните - от 5 на запад до 12 в югоизточните райони.

Облачността ще бъде значителна, но ще остане почти без валежи.

В петък ще бъде по-студено. Облачността ще бъде значителна,а слаб дъжд ще превали в почти цялата страна. Над 800-1000 метра надморска височина и в Стара планина преваляванията ще бъдат от сняг. Мокър сняг е възможен за кратко и в София, но значителна снежна покривка няма да се образува.

Температурите сутринта ще бъдат от 2 до 8 градуса, а дневните - от 4-5 в Северна и Западна България до 15 в крайните южни и югоизточни райони, където вятърът ще бъде южен.

В събота и неделя ни очаква интересно и динамично време. В съботния ден дъжд, в планините - сняг, ще превалява над южните райони, но през нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. На места ще паднат значителни количества, до над 20-25 литра на квадратен метър за 24-36 часа.

От юг ще се пренася топъл въздух и снегът в планините, освен по най-високите части, ще преминава в дъжд. това ще създаде предпоставки за лавинна опасност и през следващите дни и седмици.

В неделния ден преваляванията постепенно ще спират от юг на север. Минималните температури ще са от около 1 до 6 градуса, а дневните - от 5-6 на северозапад до 15-16 в южните и югоизточни райони.

Сравнително меко за сезона ще остане времето и  в понеделник, но впоследствие предстои чувствително застудяване, зимни температури, а преваляванията вече ще бъдат предимно от сняг. Повече подробности очаквайте в следващите дни.