Новата седмица започва с променливо, нестабилно и по-хладно от нормалното за края на месец май време. 

Днес повече слънчеви часове ще има само в ранното утро. Около и след обяд ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще бъдат явленията над източната половина на страната. В Западната част на Дунавската равнина ще духа до умерен запад-северозападен вятър.

Ще бъде сравнително хладно за последните дни на месец май, с температури около и под 20 градуса - от 17 до около 22 градуса. Такива ще останат температурите почти до края на седмицата.

През нощта облачността ще бъде променлива, над голяма част от страната - значителна. Ясно ще бъде по Черноморието. Краткотрайни превалявания ще има по поречието на Дунав и около планините на Западна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад и северозапад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 6 до 10 градуса.

Във вторник атмосферата ще остане нестабилна. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще паднат и локални градушки. Максималните температури ще бъдат по-ниски от обичайните за края на месец май, от 17 до 22 градуса.

В повечето градове на страната температурите ще бъдат доста изравнени - минимални около 9, 10 градуса и максимални около 19. Почти няма да има място, където да не превали и прегърми.

По високите западни котловини ще бъде и малко по-хладно - до около 15-16 градуса. Хладно ще бъде и в района на столицата.

Нестабилно, с почти повсеместни краткотрайни валежи, локални порои и градушки, ще остане времето до към петък. Минималните температури ще бъдат от 7-8 до 11 градуса, а дневните - около 20.

Частично стабилизиране на атмосферата ще има само в ниските части на низините в последните дни на седмицата, но вероятността от краткотрайни валежи ще остане и тогава за по-голямата част от територията на страната.

По-осезаемо повишение на температурите ще има едва в началото на юни.