До довечера ще остане слънчево, но над западните и северни райони ще се развива купеста облачност.

На места около планините на Западна България ще превали и прегърми. Топло, с летни температури от 27 до около 31 градуса.

Преди полунощ на места в югозападните райони, а по-късно до сутринта и в останалата част на страната без Югоизточна България, на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат от 10 до 16 градуса в повечето места.

През деня ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В централните и източни райони има опасност от градушки.

По-малка е вероятността за валеж в Северозападна България. Там ще духа слаб вятър от запад-северозапад.Ще остане топло, с температури от 25 до 30 градуса, в местата с интензивни валежи - малко по-ниски.​

В неделя минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, а дневните ще бъдат в широк интервал: от около 18-20 на североизток до 26-28 в крайните северозападни и югозападни райони.

Облачността ще бъде променлива, след обяд ще се развива значителна купеста и отново на много места ще превали и прегърми. По-съществени ще са тези явления в планините и централните части на страната.

В понеделник минималните температури ще са от 9 до 14, а дневните - от 24 до 29 градуса, на северозапад до около 30. Около и след обяд краткотрайни валежи ще има в планините и по Черноморието, а повече слънчеви часове - в низините. Ще духа слаб вятър от северозапад.

Топло, с повече слънце кратки превалявания само на отделни места, ще остане във вторник.

Към сряда ни очаква захлаждане, по-чувствително в източната половина на страната.