Динамично и не толкова горещо време ни очаква в следващите няколко дни.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури са възможни в източните и най-вече североизточните райони.

Утре сутрин минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса в повечето места, в югоизточните райони и по Черноморието до около 20-21.

Утре ще има променлива облачност, по-значителна около и след обяд. Преди обяд на северозапад, а в следобедните часове в планините и на изток на места ще превали и прегърми.

Дневните температури ще бъдат от около 22-24 на места в Лудогорието до 32-33 в крайните северозападни и южни райони. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, в Северозападна България - от запад-северозапад..

Утре в Европа най-горещо остава на Пиринеите, както и в Южна Гърция, с температури около и над 35 градуса и слънчево време.

На Балканите и в централните части на континента температурите слабо ще се понижат и на места ще има кратки превалявания и гръмотевици.

Нестабилно, с гръмотевични бури и локални градушки в различни части от страната, ще бъде времето в страната от петък до неделя. Температурите най-често ще са от около 25 до 31-32 градуса, по-ниски по високите полета в събота и неделя.

Стабилизиране на атмосферата ще започне в понеделник, а температурите тръгват нагоре.

Според предварителните прогнози, паузата в горещините ще продължи около седмица и след идния петък температурите отново ще достигнат, а на места и надминат 35 градуса..