Днес ще бъде предимно облачно, с повече слънчеви часове преди обяд над източните райони. От запад започват превалявания от дъжд, които до края на деня ще обхванат и централните райони. На места валежите ще бъдат значителни. Температурите около обяд ще бъдат от 15 градуса на запад до все още около 20 на места в източната половина на страната.

През нощта ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, които над централните и североизточните райони ще бъдат значителни.

След полунощ в Западна България преваляванията временно ще спират, но в сутрешните часове над южните райони ще завали отново.

Температурите утре сутрин ще бъдат от 4 до 9 градуса.

Ще се усили западният вятър, който ще бъде умерен, в Дунавската равнина — силен. 

През деня ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността над западните и северни райони. Превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, в крайните южни райони до около 17.

Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина — силен западен вятър.

Най-топло на европейския континент утре остава в Мадрид, Атина и Москва, където дневните температури ще достигнат 22-23 градуса.

Хладно, на места с превалявания от дъжд, ще продължи да бъде в централните части на континента.

В четвъртък ще остане хладно и ветровито. Облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Минималните температури ще са от около минус 1 до плюс 4 градуса, а дневните от 9 до 14 градуса.

В петък минималните температури ще останат без промяна, а дневните слабо ще се повишат и ще бъдат от 11 до 16 градуса. Над Южна България облачността ще бъде значителна, а на север - променлива, намаляваща по поречието на Дунав до слънчево.

В събота и неделя ще бъде по-често облачно и отново на много места ще превали дъжд. Минималните температури ще се повишат и ще бъдат най-често от 3-4 до 8-9 градуса, а дневните ще останат най-често от около 10 до 15, 16 градуса, по-ниски в неделя.