Днес ще бъде облачно. В по-голямата част на страната с прекъсвания ще превалява дъжд, но по-значителни количества ще има в Западна и Централна България. По-малко валежи, а на места почти без такива, ще бъде в някои източни райони, ни по Черноморието също ще вали, предимно слаб дъжд или ще преръмява.

Максималните температури днес ще бъдат от 5 до 10 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Югоизточна България - временно силен източен вятър.

През нощта ще остане облачно. Преваляванията над Западна България ще отслабват и до сутринта ще спрат на повечето места там. Ще бъде по-студено. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от малко над нула градуса на запад до 7-8 градуса в югоизточните райони.

През деня утре облачността ще остане по-често значителна, с временни разкъсвания и намаления. Ще продължи да превалява, но вече по-слабо, на места над източните и североизточни райони. Дневните температури ще бъдат от 6 до 10, 11 градуса. Вятърът ще отслабне, но няма да стихва напълно: ще бъде слаб, от североизток.

В неделния ден облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания ще има по Черноморието и на места около планините. Минималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, а дневните ще се повишат и ще бъдат от 8 до 13 градуса. Ще продължи да духа слаб източен вятър.

В понеделник температурите ще се повишат още малко и сутрин минималните ще бъдат от 5 до 10, а дневните - от 8 до 14 градуса. Ще бъде облачно, а слаб дъжд ще превалява главно в южните райони.

В средата на следващата седмица температурите ще се повишат още и ще достигнат стойности около, а на много места и над 15 градуса.