На много места в страната тази сутрин паднаха слани, а имаше и места с макар и малко, но по-ниски от нулата минимални стойности. През следващите дни температурите постепенно ще се повишават.

През деня ще бъде слънчево, с повече облаци над югоизточните райони. Там на отделни места в Странджа и по Южното Черноморие е възможно да превали съвсем слабо. Максималните стойности днес ще са от 13 до 18 градуса. Ще бъде почти тихо.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има в Югоизточна България и там на отделни места не е изключено да превали съвсем слаб дъжд.

Минималните температури в повечето места ще останат от 1 до 6 градуса, по-високи по Черноморието — до около 11-12. Ще има и отделни котловини и ниски части на равнините с температури около и малко под нулата.

Отново на много места ще се образуват слани.

През деня слабо ще се затопли спрямо днес и дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по морето до 20-21. Сутринта ще бъде слънчево, но постепенно от северозапад ще се появява висока облачност.

Повишението на температурите ще продължи и в следващите дни. По-чувствително ще се повишат дневните стойности, като към петък на места ще доближат 24, 25 градуса. Ще се повишат слабо и минималните стойности и в повечето места опасността от слана ще отмине.

Ще бъде слънчево, на места в котловините и низините сутрин - с мъгли или ниски облаци, които с изгрева на слънцето бързо ще се разсейват. За кратко в събота ще се появи и усили вятър от запад - в Дунавската равнина умерен и временно силен.

В неделя облачността ще се увеличи, а температурите ще се понижат с няколко градуса  и ще са около и под 20 градуса.  Ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток, слаб до умерен.