Днес над централните и източни части на страната ще бъде слънчево,с високи температури, достигащи интервала от 20 до около 24 градуса. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. 

В ниските части на низините в Западна България, както и в някои котловини, ще се задържат мъгли, димки и ниски облаци и там дневните температури ще остават по-ниски.

През нощта облачността ще бъде променлива, средна и висока, по-значителна над западната половина на страната.

Ще духа слаб южен вятър.

Минималните температури утре ще бъдат от 10 до 15 градуса.

Утре ще бъде топло, с почти летни температури в източните и полупланинските райони. Стойностите им ще са в интервала от 19 до 24, 25 градуса.

Облачността ще бъде средна и висока, ще има и слънчеви интервали. По-значителна ниска и средна облачност ще се задържи в ниските места на Западна България и там дневните температури ще останат с няколко градуса по-ниски.

 Най-топло на европейския континент остава на Балканите. В западните и централни части ще бъде по-хладно, със значителна облачност и превалявания от дъжд.

Ще се затопли и на изток: в Москва през деня температурата ще достигне 15 градуса, но ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд.

У нас без съществена промяна ще остане времето през почивните дни и в понеделник.

Ще бъде тихо, с мъгли и ниски облаци на повече места в низините и температури от около 12-15 там до 22-23 в хълмистите, полупланински и източни части на страната.

Във вторник вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад-запад и ще се усили до умерен и силен. 

Мъглите в Дунавската равнина ще се разсеят, а на места ще превали дъжд.

Температурите ще се понижат и ще са от около 8 до 15 градуса.