Нестабилното време ще продължи с кратки паузи в следващите дни, а в петък и събота в някои райони дневните температури няма да превишат много 10 градуса.

Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Отново на много места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще бъдат от около 18-19 в западните райони до 25 в източната половина на страната.

През нощта облачността ще бъде променлива. Краткотраен дъжд преди полунощ ще превалява на места в източните райони, а около и след — в Южна България. 

Ще се появи и усили вятър от северозапад, който сутринта в Дунавската равнина ще бъде умерен и силен. 

Минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса.  

През деня облачността ще намалява до незначителна. Ще остане много ветровито, особено в Дунавската равнина, където вятърът от запад-северозапад ще бъде силен.

 Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 19 до 24 градуса.

Слаб краткотраен дъжд е възможен преди обяд над крайните южни райони, а в следобедните часове — само по Южното Черноморие и в Странджа.

В по-голямата част от Европа ще остане по-хладно от обичайното. Слънчево, но с по-ниски от нормалните температури ще бъде в Лисабон и Мадрид. В централните части на много места ще има превалявания от дъжд  и гръмотевични бури.

У нас в сряда през по-голямата част от деня ще остане почти без валежи, но по-късно след обяд и привечер над северозападната половина от страната отново ще се развива купеста облачност и на много места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са от 6 до 10 градуса, а дневните - от 20 до 26.

В четвъртък отново ще се усили вятърът от северозапад  и температурите през деня ще се понижат. Минималните ще останат почти без промяна, а дневните ще са от 17 до 22 градуса, по-високи в някои източни райони..

Облачността ще бъде променлива, само на отделни места ще превали слаб краткотраен дъжд.

Неустойчиво и хладно за сезона ще остане времето в петък и събота. На много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и локални градушки, през втория ден главно в източната половина на страната.

Според предварителните прогнози, подобрение на времето и бързо повишение на температурите до летни стойности може да очакваме в неделя и началото на следващата седмица, но за по-сигурни и конкретни детайли трябва да изчакаме следващите дни.