Предстои чувствително затопляне и подобрение на времето за почивните дни.

Днес облачността ще бъде все още значителна, но с напредването на деня от запад на изток ще започне разкъсване и намаляването и. Дъжд, предимно слаб, все още ще вали на места в централните и източни райони, а по-значителни валежи ще има до около обяд в района на Бургас и Странджа. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър.

Температурите ще бъдат от 16-17 до 22 градуса.

През нощта облачността над западните и централни райони ще бъде средна  и висока, без валежи. Ще бъде почти тихо.

Минималните температури утре ще бъдат ниски за месец май, от 5 до 10 градуса.

През деня ще има незначителна облачност, намаляваща до слънчево време. температурите ще се повишават и след обяд ще достигнат 21 до 26 градуса. Ще духа слаб вятър от юг.

В неделя ще се затопли още. Минималните температури ще са от 9 до 14, а дневните ще бъдат от 25 до около 30 градуса. Малко по-хладно ще остане по морския бряг. Ще бъде предимно слънчево и почти тихо.

В понеделник ще има временни увеличения на облачността, но слаби превалявания са възможни само на места в планините. Ще се появи слаб източен вятър. Дневните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса.

Топло, с минимални температури над 10 градуса и дневни от 25 до 30 ще остане във вторник. Привечер ще се развива купеста облачност и на места в северозападните райони е възможно да превали и да прегърми за кратко.

Топло, но по-неустойчиво в следобедните часове ще остане времето в средата на следващата седмица.