Днес ще бъде слънчево и почти тихо, с поява на висока облачност след обяд.

Температурите ще бъдат от 19 до 23 градуса.

През нощта ще бъде ясно. В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от 5 до 11 градуса, малко по-високи по морския бряг.

На места в низините и котловините ще се образуват мъгли, които до обяд ще се разсеят.

През деня ще бъде слънчево и топло за края на октомври, с температури от 20 до 25, на места и до около 26 градуса, за София около 21-22 градуса.

В Европа температурите слабо ще се повишават, но Балканите остават за пореден ден най-топлото място на континента, с летните 27 градуса в Атина.

В събота облачността ще се увеличи, но ще бъде предимно средна и висока през по-голямата част от деня. В Дунавската равнина ще се появи слаб до умерен западен вятър. Минималните температури ще са високи за края на октомври, от 8 до 13-14 градуса.

След обяд ще остане топло, с температури от 20 до 25, на места на югоизток до около 26, 27 градуса.

В неделя вятърът ще се ориентира от изток. Облачността ще бъде значителна, на места в западните и южни райони е възможно да превали дъжд. Минималните температури ще останат високи, а дневните ще се понижат и ще бъдат от 17 до 22 градуса.

В понеделник облачността ще остане значителна, но слаби превалявания ще има само на отделни места. Температурите ще останат без промяна.