В следващите часове облачността ще се вплътнява и преваляванията от дъжд, които вече започнаха в някои северни райони, ще обхванат по-голямата част от страната. В следващите 3 дни, ще бъде предимно облачно и с прекъсвания и различен интензитет, ще превалява дъжд. Възможни са и гръмотевици.

Днес максималните температури ще са от 14 до 18, 19 градуса.

Утре денят ще бъде облачен и дъждовен. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а максималните - от 11-12 по високите полета до 18 в югоизточните райони. Дъжд ще вали над цялата страна, а на места валежните количества ще бъдат значителни.

В неделя преваляванията ще отслабват като интензитет и периодите на прекъсвания ще са по-продължителни, но няма да спират все още. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса. Ще се усилва вятърът от север-североизток, в източните части на страната - до умерен.

В понеделник ще остане предимно облачно, а преваляванията с прекъсване ще продължат. Температурите - без съществена промяна спрямо тези в неделя.

Във вторник над северните и източни райони преваляванията ще спрат, но над югозападните и части от западните и централни райони, както и  в Софийско, ще има краткотрайни превалявания, на места и с гръмотевици. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад - до умерен.

Максималните температури ще бъдат в интервала между 13 и 19 градуса.

В сряда краткотрайни валежи са възможни в западната половина на страната и на североизток. Температурите ще останат без съществена промяна. По-късно и през нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира отново от североизток и с него ще прониква по-хладен въздух от североизточните части на континента. В четвъртък ще има ниска облачност, ще превалява и преръмява слаб дъжд. Температурите ще се понижат.

През втората половина на следващата седмица при стихване на вятъра  и изясняване, на места по високите полета и котловините не са изключени слани. Подробности за тези явления очаквайте в прогнозите ни през следващите дни.

>>>Посетете и нашата страница във Фейсбук>>>