В следващите няколко дни времето отново ще се затопли чувствително, преди поредното мартенско застудяване в неделя.

Днес над западните райони ще бъде слънчево, а в източната половина на страната облачността ще бъде променлива и все още значителна.

Ще духа до умерен вятър от запад  и северозапад и с него ще се пренася по-топъл въздух. Максималните температури днес ще бъдат от около 5-6 на североизток до 12-14 в северозападните райони.

През нощта облачността ще намалява до ясно време. Ще духа слаб вятър от запад, в източните райони — от северозапад.  Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса. Утре сутрин на места в низините ще има краткотрайни мъгли, които бързо ще се разсейват.

През утрешния ден ще бъде слънчево и почти тихо, с дневни температури от 10 до 15 градуса. 

В по-голямата част от европейския континент остава предимно слънчево и с температури малко по-високи от нормалните за началото на март. Слаби валежи ще има в най-западните и най-източните части: в Лондон ще превалява дъжд, а в Москва — слаб сняг.

Топло, с температури през деня около и над 15 градуса ще бъде времето в четвъртък и петък. Минималните температури ще бъдат около и над нула градуса в повечето места.

Следващото мартенско застудяване, което ще продължи няколко дни, ще започне в събота и в неделя дневните температури няма да превишават 10 градуса. Вятърът в западната част на страната ще бъде северозападен, умерен и силен, а в източната - от север-североизток и с него ще нахлува арктичен въздух, формиран няколко дни по-рано в района на Гренландия.

Това застудяване ще протича на фона на високо атмосферно налягане и ще има превалявания от дъжд и сняг, но според сегашните прогнози те няма да бъдат съществени.