Динамичното преходно време от зимата към ранна пролет продължава над много райони от Европа.

В Норвегия температурата на въздуха надвишава обичайните темпове с 3-5 градуса, а в северните райони с 8-12 градуса.

Норвегия се "загрява" между топлия сектор на поредния Северноатлантически циклон и антициклоналната област над централните части на континента.

 Разбира се, все още е твърде рано за истинска лятна топлина, но за този регион и това време на годината е твърде топло. 

на остров Бодо, северно от полуострова, на 27 февруари въздухът се затопли до +7,2 градуса. Тук не е имало такава топлина от 1984 г. когато термометрите са показвали +7 градуса.

Топлият въздух ще се задържи на Скандинавския полуостров още няколко дни. Напълно възможно е днес и утре да бъдат отбелязани нови рекорди.

Едва  от средата на работната седмица температурата на въздуха ще започне да се понижава и до петък ще е близо до климатичната норма.

Ще има малко облаци и валежи, но вятърът по крайбрежието ще се усили значително. Циклоналният вихър ще напусне територията, отстъпвайки място на антициклон.

У нас днес и утре ще остане по-хладно, а от сряда до събота ще се затопли до около и над 15 градуса, на места и близо 20 градуса.

Ново мартенско  застудяване с кратко валежи от дъжд, но и сняг, ще има в неделния ден, а динамичното време ще се запази и през следващата седмица.