В следващите дни преходният месец март ще покаже с пълна сила променливия си характер.

Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Температурите ще бъдат по-високи от тези през последните 2 дни, но отново ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър.

Дневните температури ще са от 9 до 15 градуса.

През нощта облачността от запад ще се увеличава и над западната половина на страната ще бъде значителна. В крайните югозападни райони е възможно да превали слаб дъжд.

В Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от изток и североизток.

Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса.

Утре през деня облачността ще бъде значителна. От югозапад ще започнат превалявания от дъжд, по високите места над 800-1000 метра — от сняг. До вечерта ще вали над югозападните и централни западни райони, а по-късно ще завали и над северните и северозападни райони. В Европа в западните райони е слънчево, а силен дъжд ще вали на места в централното Средиземноморие, като в столицата на Италия, Рим.

Топло ще бъде в Атина,а руската зима отново е завзела източната част на континента и в Москва температурите ще паднат до около минус 15 градуса.

В сряда обстановката у нас ще бъде много сложна. Ще бъде облачно, с превалявания над цялата страна.

По високите западни полета, високите места в Северна България и в планините ще вали сняг, а в Тракия, югозападните райони - дъжд. В смесена фаза - мокър сняг и дъжд ще бъдат валежите в ниските части на Северна България.

Временна снежна покривка ще се образува в Софийско и другите западни полета. Минималните температури в сряда ще бъдат от около нула до 5, а дневните - от 2 до 7-8 градуса.

Привечер валежите от югозапад ще започнат да спират, но в Северна България през нощта срещу четвъртък все още ще превалява слаб сняг. Валежите ще спират в четвъртък сутрин, но ще остава сравнително студено, с дневни температури от 2 до 8 градуса.

В петък температурите ще започнат да се повишават и  в събота и неделя ще достигнат стойности над 15 градуса, на места близки до 20 градуса.