Предстоят още 1-2 дни по-студено време, след което ще се затопли чувствително, а петък и неделя на места ще превали дъжд.

Днес остава студено и предимно облачно и мъгливо. Максималните температури ще са от около нула до 5 градуса. По-значителни намаления на облачността ще има по високите места в Южна България.

През нощта облачността ще бъде значителна, а в низините и котловините ще има мъгли. Минималната температура ще бъде от минус 6, минус 7 до около плюс 1 градус в югозападните райони и по морето.

През деня облачността ще бъде променлива. В Северна България ще духа слаб източен вятър, а в южните райони вятърът ще бъде от югоизток. Започва постепенно повишение на температурите.

Максималните стойности ще бъдат от 2 до 8 градуса, все още малко по-ниски, до около нулата, на места в котловините и северните райони.

В Европа слаб сняг вали на места в централните части на континента. Температурите там са близки до тези у нас. По-студено е в Москва, а по-топло, на юг по Средиземноморието.

В петък ще бъде предимно облачно. В южните райони ще превали дъжд.

Повишението на температурите ще продължи и минималните ще бъдат от около минус 3 до плюс 3-4 градуса. Дневните стойности ще са от 3-4 градуса по високите котловини на запад до 11-12 в крайните източни райони.

Топло за сезона ще бъде през двата почивни дни. Минималните температури ще бъдат над нулата навсякъде, а дневните през втория ден ще достигнат 14-17 градуса. На места в източните райони и северно от планините са възможни и малко по-високи стойности.

През нощта срещу понеделник ще започнат превалявания от дъжд. В понеделник ще бъде облачно и дъждовно. На места е възможно и да прегърми.

Остава топло за сезона, с температури от около 10 на запад до 14-15 градуса в североизточните райони.