Днес над северните райони облачността ще намалява, а на юг през по-голямата част от деня ще бъде значителна, но предимно средна  и висока.

Дневните температури ще бъдат от 7 до 11 градуса.

В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток и север.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат от около минус 4 до плюс 1, по морето до 4-5 градуса. Сутрин на места в низините ще се образуват мъгли, които на повечето места ще се разсеят до обяд.

През деня ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Ще остане почти тихо. Температурите ще достигнат 7 до 12 градуса.

Без съществена промяна остава времето в Европа. Над по-голямата част от континента е с ниски облаци, на места мъгли, а повече слънце има в планините и по Средиземноморието. Дъжд, на места силен, ще вали в крайните югозападни части — Лисабон.

В четвъртък ще остане почти тихо, в низините на места - с мъгли. Минималните температури ще са от минус 4, минус 3 до около 2 градуса, а дневните - от 7 до 12, но в местата с по-трайни мъгли ще остават малко по-ниски.

В петък минималните температури ще останат без промяна. През деня в източните райони ще се появи слаб вятър от югоизток и дневните температури в планините и високите места там ще се повишат до около 13-14 градуса. В западната половина на страната на много места ще остане мъгливо преди обяд, а температурите ще са около и под 10 градуса.

В събота минималните температури слабо ще се повишат, а дневните ще останат без съществена промяна - от 6-8 градуса в ниските места с мъгли до 13 в по-високите хълмисти части.

В неделя ще се появи вятър от изток-североизток и дневните температури ще се понижат. Ще остане почти без валежи.