Днес ще бъде слънчево и топло за сезона. Максималните температури ще достигнат 24 до 29 градуса. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Още преди полунощ ще се появи и усилва северозападен вятър, който до сутринта ще бъде вече умерен, а в Дунавската равнина — силен. С него ще започне да нахлува по-хладен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд. Температурите утре сутрин ще бъдат от 8 до 13 градуса.

През деня в събота над източната половина на страната ще бъде облачно,на отделни места ще превали дъжд.

Ще остане ветровито, с умерен и силен северозападен вятър. Дневните температури ще бъдат по-ниски от днешните: от 17 до 21 градуса, но на места на североизток ще останат до около 15 градуса.

През нощта срещу неделя вятърът ще стихне, а облачността ще се разкъса. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса и на места във високите котловини са възможни слаби слани.

В неделния ден ще се появи източен вятър — слаб до умерен. Облачността ще намалява до слънчево време, а дневните температури ще са от 16 до 21 градуса..

Опасност от слаби слани на отделни места има и в понеделник сутрин, когато температурите ще бъдат от 2-3 до около 7 градуса. През деня температурите ще достигнат 17 до 22 градуса. Ще бъде слънчево. В Дунавската равнина ще продължи да духа до умерен източен вятър.

Към средата на следващата седмица температурите ще се повишат още малко и ще бъдат от 20 до 25, 26 градуса.