Температурите над по-голямата част от Европа са пролетни, с изключение на северните и северозападни части - Британските острови и Скандинавието. Това ще остане така в следващите няколко дни, а в края на седмицата настъпва сериозна промяна.

Днес облачността ще бъде променлива, над Източна България и планините - по-често значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите ще бъдат от 7-9 градуса в източните райони до около 15 градуса в крайните северозападни и югозападни части на страната.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури утре ще бъдат от около нула до 5 градуса.

Утре над страната ще има средна и висока облачност. ще духа съвсем слаб вятър от запад и северозапад, а дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат от 11 до 16 градуса.

В петък ще бъде слънчево и топло, с температури сутрин от 1-2 до 7 градуса  и след обяд от 14 до 19 градуса. Сутрин на места около водните басейни е възможно за кратко видимостта да бъде намалена от мъгли, но те бързо ще се разсейват.

Най-топлият ден на седмицата ще бъде в събота. Минималните температури ще са от 2 до 9 градуса, а дневните - от 15 до 20, на места и малко по-високи.

Промяната на времето започва в неделя и този път тя няма да бъде за 1-2 дни, а ще понижи температурите до февруарски стойности, при това - за около седмица: не бива да очакваме завръщане на пролетните температури до последните 1-2 дни на март  и дори до началото на април.

Още сутринта в неделния ден ще се появи и усили североизточен вятър. Ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхванат по-голямата част на страната. През нощта срещу понеделник и в понеделник ще вали над цялата страна, в северна България и високите полета на запад, включително Софийско - сняг, а в Южна - дъжд  и мокър сняг. По високите места на запад  и  север ще се образува и снежна покривка.

Минималните температури ще бъдат отрицателни, а дневните - от около нула, плюс 3 в Северна, до 5-7 градуса в Южна България.