В следващите дни ни очаква променливо, характерно за месеца, време.

Днес ще бъде слънчево. В Дунавската равнина ще духа слаб,и временно до умерен вятър от запад. Дневните температури ще достигнат 12 до 17-18 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб, в североизточните части на страната — до умерен вятър от югозапад. 

Температурите утре сутрин ще са от около нула до плюс 5 градуса.

През деня ще бъде слънчево и топло за началото на март. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-югозапад, а в източните райони — от юг — югозапад. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 15 до 20 градуса, в западната част на Дунавската равнина до около 21-22.

Утре Балканите и нашата страна ще бъдат от най-топлите и слънчеви места на континента. В западните му части ще има места с превалявания от дъжд, в източните — от дъжд и сняг, докато на Балканите ще бъде слънчево, с температури до 15-20 градуса.

В петък западният вятър ще се усили, а облачността ще се увеличава и ще бъде променлива. Температурите ще останат високи за периода.

В събота ще бъде облачно. В западната част на страната ще духа умерен и силен северозападен вятър, а на изток - североизточен.

Ще превалява краткотрайно, предимно дъжд, а по високите места на Лудогорието и Добруджа - мокър сняг. Дневните температури ще бъдат от 2-3 градуса на североизток, до десетина в Северозападна България и 13-15 в южните и югозападни райони. В повечето места валежите няма да бъдат съществени, освен в отделни райони северно от планините и на североизток.

В неделя ще има значителна облачност. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2 градуса, а дневните - от 2 до 8, по-високи в югозападните райони.

Променливо време, със затопляния и мартенски застудявания ни очаква и през следващата седмица.