В следващите дни предстои понижение на температурите, на фона на динамично и обичайно за месеца време.

До довечера над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над централните западни райони. Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен северозападен вятър.

Максималните температури ще достигнат 14 до 19 градуса.

През нощта облачността ще се увеличава. Слаб дъжд е възможно да превали на места в западните и северозападни райони. Ще се усили вятърът: в северозападните райони от запад-северозапад, а в Източна България - от изток и североизток.

Температурите утре сутрин ще бъдат от 2 до 7 градуса.

През деня облачността ще бъде значителна. Ще превалява краткотрайно дъжд, а в предбалкана и на североизток — сняг. В Североизточна България след обяд заради нахлуването на по-студен въздух ще бъде по-студено, отколкото сутринта — до плюс 2-3 градуса. В останалата част на страната температурите ще достигнат 10 до 14 градуса.

В неделя през нощта облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2 градуса.

През неделния ден на северозапад облачността ще бъде незначителна, до слънчево време, а на югоизток ще има повече облаци. Дневните температури ще са от 4 до 10 градуса.

Времето ще запази променливия си характер и през следващата седмица. След временно повишение на температурите в понеделник, във вторник и сряда отново предстои застудяване с няколко градуса.